Kilingi-Nõmmest jõuab kõrgepinge Riia alla

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme külje all algas 330kilovoldise alajaama ehitus.
Kilingi-Nõmme külje all algas 330kilovoldise alajaama ehitus. Foto: Urmas Luik

Mõnigi ­Valga või Viljandi vahet sõitja heidab Kilingi-Nõmme teeristis pilgu ümbrusele ja küsib imestunult: mis songermaa siin on? Sellel “songermaal” valitses jõulude järel ja algava aasta eel vaikus, justkui võtaksid ehitajad hoogu, et jätkata tööd kogu Baltikumile tähtsal objektil, mille tellija on elektri põhivõrke haldav riigiettevõte AS Elering.

Saarde valla keskus Kilingi-Nõmme on riigi elektrivõrkude sõlmpunkt, mida läbib Tartu–Sindi 330kilovoldine (kV) õhuliin, millelt ehitatakse traate pidi ühendust Läti pealinna Riia poole.

Eleringi projektijuht Hillar Tiidu selgitas, et Kilingi-Nõmme on lähim punkt Läti piirile ja seepärast kõnealune kõrgepingeliin sealsest alajaamast algabki.

Poolteise hektari suurusel kinnistul algas 3,1 miljoni eurose alajaama ehitamine augusti keskel ja peab tellijale üleandmis­valmis olema algava aasta novembri lõpus. Peaehitaja on Merko Infra AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles