Taksosõidud paljastavad linlaste peolembuse

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatustest on suurimate sõitjate arvuga Pärnu bussijaam.
Peatustest on suurimate sõitjate arvuga Pärnu bussijaam. Foto: Lilli Tölp

MTÜ Pärnumaa Ühistranspordikeskuse (PÜTK) ja transpordiplatvormi Taxify ülevaatest selgub, millal ja kuhu sõiduks kasutavad pärnakad enim ühistransporti. Muu hulgas tuleb välja, et riigi ülejäänud linnade elanikega võrreldes oleme peolembesed: taksosid kutsutakse enim ööklubidesse. Kõige populaarsem bussiliin on number 14.

Taxify peab sõitude üle väga täpset arvet. Sellest nähtub, et koht, kuhu pärnakad platvormi vahendusel enim taksot tellivad, on legendaarne ööklubi Sunset. Üleüldse soovitakse suvepealinnas iseäranis sagedasti taksot öiste peokohtade juurde. “See ei ole teistes linnades just eriti tüüpiline,” märkis Taxify esindaja Aleksei Kolesnikov. “Kui me vaatame näiteks (sõidu alustamise kohtade, M. K.) esikümmet Tallinnas, siis seal on üks või kaks klubi,” lisas ta ja avaldas, et pealinnas on populaarsemad paigad eeskätt kaubanduskeskused, lennujaam, sadam ja Telliskivi kvartal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles