Mullu andsid vereloovutajate hulgas tooni esmadoonorid

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud aastal loovutati Pärnu verekeskusele 2518,2 liitrit verd ja tõusma on hakanud esmadoonorite arv.

“Üldiselt võib öelda, et vereloovutuste arv on aastati küllaltki stabiilne. Meil on hea meel tõdeda, et taas on tõusnud just esmaste doonorite arv,” rääkis Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialist Eda Amur. Tunamullu aastal loovutas esimest korda verd 526, ja 2016. aastal 524 inimest.

Mullu lisandus Pärnu haigla veretalituse 100 korda verd andnute nimekirja taas kaks doonorit. “Nüüd on neid tublisid doonoreid, kes on üle 100 korra verd loovutanud juba 37,” märkis Amur.

Pärnu veretalitust külastas möödunud aastal 3338 doonorit, neist esimest korda 577. Vereloovutusi tuli 5596, mis teeb 2518,2 liitrit.

Doonoritelk kutsub verd andma taas kevadel, mais. Kindlasti toimuvad traditsioonilised doonorivere kogumise ja doonorlust propageerivad üritused koostöös Port Arturiga. “Nendest aga anname teada, kui kuupäevad on kindlad,” ütles Amur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles