Mees tahab kohtu kaudu keelata endisel abikaasal perevägivallast rääkimise (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haini ja Jari vaheliste kohtuasjade ajaloos on ka kolm aastat kestnud vaidlus elatisraha üle, millele Pärnu naiste tugikeskus juhtis tähelepanu nn tühja taldriku päevaga.
Haini ja Jari vaheliste kohtuasjade ajaloos on ka kolm aastat kestnud vaidlus elatisraha üle, millele Pärnu naiste tugikeskus juhtis tähelepanu nn tühja taldriku päevaga. Foto: Urmas Luik

Haini vakatab, enne kui vastab küsimusele, mis ta siis teeb, kui kohus ko­hustab teda saatma telekanalitele ETV, Kanal 2 ja Pärnu Postimehele teate, et eksabikaasa Jari pole tema vastu füüsiliselt ega vaimselt vägivaldne olnud, ja paluma vabandust. Teate tekst on naisele sõna-sõnalt ette kirjutatud ja dikteeritud seegi, millal avaldus peaks meedias ilmuma.

Haini on viie lapse ema, kes otsustanud avalikult kõnelda ­läbielamistest perevägivalla ohvrina. Ta kinnitab, et kõik, mis ta rääkinud Rootsis kümneaastasest kooselust nüüdseks eksabikaasaga, vastab tõele. Kirjeldanud on ta nii kägistamist, löömist kui totaalset kontrolli. Naise eksabikaasa aga väidab, et episoodid, mida Haini kirjeldanud, on tõendamata. Kohtult nõuab mees väidete õigusvastasuse tuvastamist ja edaspidist keelamist. Ühesõnaga ei või Haini poetada enam sõnagi oma mineviku kohta.

Kirjeldused elust Rootsis on aga häirivad. Vägivaldseid seiku elust jutustas Haini kuus aastat tagasi Kanal 2 eetris olnud dokumentaalsarja “Keda ma küll armastasin?!” esimeses osas. Ta kõneles muu hulgas nii: “Põhiasi, mis tal meeldis teha: ta pani käe ümber kaela, kägistas, et ei saaks hingata. Ja see kord, kui ta niimoodi tegi, siis mul oli tõesti hirm, et ta on võimeline mind tapma.”

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles