Kohalikud noored osalevad suurel õpilasfirmade laadal

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal tegutseb sel õppeaastal pea 40 õpilasfirmat. Pildil õpilasfirmade laat Pärnus enne jõulupühi.
Pärnumaal tegutseb sel õppeaastal pea 40 õpilasfirmat. Pildil õpilasfirmade laat Pärnus enne jõulupühi. Foto: Lilli Tölp

Kodumaakonnas tegutseb sel õppeaastal 38 mini- ja õpilasfirmat, kogu Eestis 371 mini- ja õpilasettevõtet, seega on kümnendik neist pärit Pärnumaalt. Nii asume kolmandal kohal Harju- ja Tartumaa järel.

Pärnumaa arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse projektijuhi Viivika Vilja sõnutsi on noored pärnumaalased äärmiselt tublid ja hakkajad, kuid arengukohana võiksid õpilased veel rohkem endale kasulikke mentoreid tööprotsessi kaasata. “Näeme, et õpilasfirmade loomisel on noortel ideid ja tegutsemisindu ­väga palju, kuid mentori abil oleks võimalik arendada enda toodet või teenust, suurendada müüki eri kanalites või korraldada laiema kõlapinnaga turunduskampaania,” rääkis Vilja.

Projektijuhi jutu järgi aitavad mentorid noortel mõelda pikema perioodi peale ette ja see omakorda võimaldab olla töös efektiivsem.

Tublide juhendajate, ettevõtlus- ja majandusõpetajate Elbe Metsatalu, Kristi Suppi, Birgit Petersoni ja Mari Suurväljaga sõidab juba homme pealinna Eesti õpilasfirmade laadale üle 100 õpilase Pärnu Koidula gümnaasiumist, ühisgümnaasiumist, Sütevaka humanitaargümnaasiumist, Ülejõe põhikoolist ja Sindi gümnaasiumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles