Jõesuu küla kandideerib aasta küla tiitlile

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa aasta külaks valitud Jõesuu süda on möödunud aastal valminud külamaja.
Pärnumaa aasta külaks valitud Jõesuu süda on möödunud aastal valminud külamaja. Foto: Urmas Luik

Möödunud aasta lõpus Pärnumaa aasta küla tiitli pälvinud Tori vallas asuv Jõesuu küla kandideerib ülejäänud 14 maakonna aasta külaga juuli lõpus Eestimaa aasta küla tiitlile.

Tegemist on Eesti külaliikumise Kodukant algatatud traditsiooniga, mis tipneb aasta küla väljakuulutamisega Eesti külade XIII maapäeval tänavu 26. juulil Põlvamaal Räpinas. Eestimaa aasta küla juhtmõte on “Elujõuline küla”. Algatus saab teoks kaheksandat korda. 

Kodukandi juhatuse liikme Krista Habakuke sõnutsi kandideerib tiitlile üks esindusküla kõigist Eesti maakondadest. “Juba märtsis on võimalik kandidaatidel omavahel tuttavaks saada ja mais alustab tööd aasta küla hindamiskomisjon, kes külastab kõiki kandidaate,” selgitas ta. 

Tava järgi on hindamiskomisjoni tööd juhtinud riigikogu spiiker. Komisjoni kuuluvad maaleuministeeriumi, rahandusministeeriumi, Maalehe, MTÜ Eesti Leader Liidu ja 2017. aasta küla esindajad. Koostöös Eesti rahvusringhäälinguga toimub “Terevisooni” vahendusel 3.–14. juunil rahva lemmikküla e-hääletus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles