Koolisöökla Robin Hood seisis oma õiguse eest riigikohtuni välja (1)

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016. aasta detsembris oli Pärnu Ülejõe põhikoolis üks­jagu ärevust, kui järsku astusid hoonesse korrakaitsjad.
2016. aasta detsembris oli Pärnu Ülejõe põhikoolis üks­jagu ärevust, kui järsku astusid hoonesse korrakaitsjad. Foto: Urmas Luik

Ootamatult ilmusid 2016. aasta detsembris Ülejõe põhikooli politseinikud ja viisid kaasa sealse toitlustusjuhi, dokumendipakke ja arvuteid. Samuti väisasid uurijad Koidula gümnaasiumi. Läbi otsiti köögi- ja puhvetitööliste ülemuse kodu ja autodki.

Korrakaitsjad ei tegutsenud umbropsu. Nad ei läinud kuhugi ehku peale. Politsei oli selleks ajaks teinud jälitustegevust, kuna neile oli tulnud vihje, et toitlustusjuhi toimingud võivad olla ebaseaduslikud. Selgus, et olidki.

Üle kahe aasta tagasi põnevusfilmi mõõtmed võtnud kaasusele sai rasvase joone alla tõmmata alles hiljuti. Natuke üle aasta jooksul linna raha kõrvale pannud kunagise toitlustusjuhi juhtumit said nuusutada riigikohtunikudki. Aga ainult nuusutada.

Eesti kõrgeima kohtuni jõudis Pärnu kahe kooli toitlustusjuhina töötanud 1969. aastal sündinud Helena kohtuotsus hoolimata sellest, et naine mullu mais Pärnu maakohtu istungil rumalat viga tunnistas. “Valus õppetund,“ lausus ta silmanähtavalt löödult. “Kaotasin samal ajal hea karjääri ja töökaaslased. Nimest ma ei räägigi.”

Niisiis võttis naine omaks linna raha omastamise ja kahetses tehtut, kuid polnud rahul Pärnu maakohtu otsusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles