Väärikad arutavad ­­aktiivsena eluteel püsimist

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärikate ülikooli juubelikonverentsil tervitab õppureid teiste seas Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa.
Väärikate ülikooli juubelikonverentsil tervitab õppureid teiste seas Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa. Foto: Mailiis Ollino

Jürikuu kolmandal päeval arutlevad Tartu ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli õppurid aktiivsena eluteel püsimise üle, mis on ka kümnendale tegevusaastale pühendatud juubelikonverentsi teema.

Pärnu Strandi konverentsihotellis kestab üritus kogu päeva. Avasõnad ütleb Tartu ülikooli õppeprorektor Aune Valk, misjärel tervitavad elukestvale õppele pühendunuid haridusministeeriumi täiskasvanuhariduse osakonnajuhataja Terje Haidak, Pärnu linnavolikogu esimees, parlamendi liige Andres Metsoja ning ­Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa.

Tunnustamise ja kohvipausi eel arutleb Valk selle üle, miks me vajame elukestvat õpet, ja sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske selgitab, kuidas riik toetab vanemaealiste kaasamist ühiskonnaellu. Tartu ülikooli elukestva õppe keskuse juhataja Tiia Ristolainen püsib koha- ja päevateemal ehk väärikate kümnel sisutihedal aastal.

Päeva teises pooles juhib arutelu “Aktiivsena eluteel” saatest “Suud puhtaks” tuntud Urmas Vaino ning osalejate hulk on kõnekas. Pingeid maandavad muusikalise tervitusega viljandlased ja lõpusõnad ütleb Pärnu väärikate ülikooli projektijuht Mari Suurväli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles