Pärnu Postimees pidi kohtumäärusega linnavoliniku kohtuistungil blogimise lõpetama

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius siseneb kohtusaali.
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius siseneb kohtusaali. Foto: Karoliine Aus

Täna jätkus Pärnu maakohtus kohtuistung linnavoliniku ja ettevõtja Ago Kalmeri süüasjas. Kohus kuulas üle tunnistajad ja vaatas videosalvestist Kalmeri ja linnapea Romek Kosenkraniuse jaanuarikuisest kohtumisest.

Süüdistuse järgi nõudis Kalmer koalitsioonierakonda kuuluva liikmena mullu 10. jaanuaril Kosenkraniuselt vastutasuks toetuse eest volikogus 72 000 eurot linna rahast ja ähvardas keeldumise korral hakata koalitsiooni vastu töötama. Kuritegu jäi lõpule viimata, sest meer ei nõustunud tehinguga.

Kohtusaalis käisid tänase jooksul tunnistusi andmas abilinnapead ja Kalmeri erakonnakaaslased Isamaast Meelis Kukk ja Siim Suursild, samuti linnasekretär Tiina Roht ja volikogu esimees, riigikogu liige Andres Metsoja.

Pärnu Postimees pidas digilehes täna lõunapausini otseblogi kohtus toimunust, kuid pärast pausi tehtud kohtumääruse järgi tuli see maha võtta. Avaldame selle sisu pärast tunnistajate kuulamise lõppu. Kohus põhjendas oma määrust sellega, et avalik blogipidamine tunnistajate sõnadest võib mõjutada järgnevaid ütlusi.

Pärast lõunapausi ja määruse esitamist tutvuti videosalvestisega Kalmeri ja Kosenkraniuse poolteisetunnisest kohtumisest, misjärel kuulati linnapea üle.

Kalmer ei tunnistanud end eilsel avaistungil süüdi.

Pärnu linnavolikogu liige Ago Kalmer (paremal) kohtuistungil end süüdi ei tunnistanud.
Pärnu linnavolikogu liige Ago Kalmer (paremal) kohtuistungil end süüdi ei tunnistanud. Foto: Kristo Niglas

Kohtuistung jätkub järgmisel teisipäeval kaitsja kutsutud tunnistajate kuulamisega.

Kalmeril on samal ajal Pärnu maakohtus käsil veel üks kohtuprotsess, kus teda süüdistatakse arvete võltsimises, nende kasutamises ja suures ulatuses omastamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles