Fotokonkurss kutsub linnaloodust jäädvustama

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Jaansoni rada Pärnu linnas.
Jaansoni rada Pärnu linnas. Foto: Mailiis Ollino

Loodusfestival ärgitab märkama ja pildistama linnaloodust ja esitama mai lõpuni fotosid konkursile “Metsik linn”.

Piltnikel avaneb seega võimalus tavapäraste loodusfotode jäädvustamise asemel panna end proovile linnadžungli jäädvustamises.

Loodusfestivali fotokonkursi eesmärk on innustada inimesi linnaloodusele rohkem tähelepanu pöörama. “Tänavuse loodusfestivali fookus on varasemast rohkem looduse vaatlemisel ja väga hea viis, kuidas seda teha, on läbi fotokaamera,” sõnas festivali projektijuht Andro Truuverk.

Tänavuse fotokonkursi tunnuslind on lauk. Eelmise aasta konkursile esitatud töö Evald Veldemannilt on tehtud Tähtvere konnatiigi kaldalt ja näitab ilmekalt, kuidas varakevadises linnaski on võimalik huvitavate liikidega tutvust teha.

“Metsik linn” on ainus omataoline fotokonkurss Eestis, mis keskendub just linnalooduse ja -keskkonna omavahelistele suhetele. “Julgustame inimesi märkama nii kauneid ja huvitavaid looduse teoseid linnas kui ka panema rohkem tähele olukordi, kus inimeste ja looduse koostöö võiks olla üksteist rohkem toetav,” lisas Truuverk.

Töid saab esitada 31. maini. Jäädvustusi hinnatakse kahes vanuserühmas: lapsed ja noored (kuni 15aastased (k.a)) ja üldarvestus, kus osavõtjate vanus ei ole piiratud. Fotokonkurss “Metsik linn” on osa “Loodusfestival 2019” programmist, mis vältab 14.–15. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles