Aasta külaks valiti Kabli

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnumaa Kodukandi aasta küla, sädeinimese ja maanoore kandidaatide hulgast selgusid eile aunimetuse laureaadid, esildisi vaaginud komisjoni keerukat tööd juhtis juhatuse liige Kadri-Aija Viik.

Aasta külaks valiti Kabli, kus on tegus ja rannaküla elu väärtustav külaselts. Kablil on oma vapp, lipp (pildil) ja laul, tõhusat tööd tehakse paikkonna ajaloo jäädvustamisel, suvel toimusid esimese kaugsõidupurjeka vettelaskmise 150. aastapäeva üritused ja valmis jaala. Kodanikualgatuse korras toimub Kablis “Päikeseloojangu” festival.

Aasta sädeinimene on Krista Habakukk, kes nõustab ettevõtlus- ja arenduskeskuses mittetulundusühinguid ning on Pärnumaa Kodukandi koordinaator, arendab kodanikuühiskonda, koolitab noori, koondab naisettevõtjaid. Tema kui külaliikumise tuntud tegija selja taga on kogu maakond.

Aasta maanoor on Surju valla Saunametsa külast pärit Liina Tammese, kes on olnud MTÜ Lähkma-Saunametsa külaseltsi liige selle loomisest alates ja korraldab üritusi.

Pärnumaa Kodukant tunnustab aasta küla ja sädeinimest 2003. aastast, tegusat maanoort valiti viiendat korda. Laureaatide ja nominentide tunnustamine toimub 15. detsembril maavalitsuse suures saalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles