Via Baltical kuvatakse kevadel aktiivseks muutunud ulukite tõttu hoiatusteateid

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Muutuva teabega liiklusmärk.
Muutuva teabega liiklusmärk. Foto: maanteeamet

Maanteeameti ja Eesti jahimeeste seltsi (EJS) koostöö tulemusena kuvatakse ulukite kevadise elavnemise tõttu maanteedel hoiatusteadet “Ulukite aktiivne liikumisperiood”.

“Sõnumit kuvatakse muutuva teabega infotabloodel Laagris, Kanamal, Märjamaal ja Saugas ‒ kõikidel Tallinna ja Pärnu vahelistel märkidel,” selgitas maanteeameti keskkonnatalituse juhataja Villu Lükk. “Mai algusest jaanipäevani kuvame sõnumit päikeseloojangust kella 6ni.”

“Samuti plaanime infotabloodel teavitustööd teha sügisel, mil liikumisaktiivsus on samuti märksa kõrgem suursõraliste jooksuaja ja algava jahiperioodi tõttu,” lisas Lükk.

Kevadel sagenevad olukorrad, kus ulukid satuvad tavapärasest enam teedele ja valitseb suurem oht auto ja metslooma kokkupõrkeks. Selle vältimiseks kuvatakse elektroonilistele infotabloodele teated ajal, mil ulukid aktiivsemalt liiguvad ja nendega kokkupuutevõimalus on tavalisest suurem. Elektrooniline teave kuvatakse teelõikudel, kus keskkonnavalvetelefoni 1313 andmetel on õnnetusi kõige sagedamini juhtunud. Tähelepanelik tuleb olla kõigil teistelgi teedel ja muudes paikades, kuhu on üles seatud ulukiohu liiklusmärgid.

“Hoiatusteade on nüüdisaegne ettevaatusabinõu, vältimaks kokkupõrkeid metsloomadega. Need annavad aegsasti märku kohtades, kus suure tõenäosusega võivad metsloomad teed ületada,” selgitas EJSi tegevjuht Tõnis Korts. “Loodame, et hoiatusteated aitavad vähendada liiklusõnnetuste arvu.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles