Kaheksa Pärnumaa spordiklubi said esmaabikohvri

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Benu apteegi esmaabikohver.
Benu apteegi esmaabikohver. Foto: Benu Apteek

Laste- ja noortespordi edendamise konkursile “Sajaga spordi eest” laekus ligemale 460 sooviavaldust, mille seas oli treeningurühmi igast maakonnast ja üle 30 spordialalt. Pärnumaalt pääses 100 väljavalitu sekka kaheksa spordiklubi, kus käib trennis 695 last ja noort.

Esmaabikohvrid jagatakse Pärnumaal noortele jalg- ja käsipalluritele, maadlejatele, aerutajatele, sõudjate, võrkpalluritele ja sportvõimlejatele.

Üle-eestilise Benu apteegi terviseprojekti raames saavad 100 noorte spordikooli või -klubi omale kiire ja adekvaatse esmaabi andmiseks hästi varustatud kohvri. 

“Sajaga spordi eest” žüriiliige ja Benu Apteegi tegevjuhi Kaidi Keldi sõnutsi võtsid noorsportlased projekti üle ootuste hästi vastu. “Aktiivne osavõtt annab meile kinnitust, et tervis on noorte harrastusspordis väga tähtsal kohal. Nägime esmaabikohvrite taotlejate seas suurt pühendumust ja pealehakkamist. Mõeldakse kogukonna arengule, laste ja noorte vaba aja sisustamisele, pakkudes maast madalast võimalusi sporti teha,” rääkis Kelt. 

“100 kohvri saajat valida ei olnud sugugi lihtne. Žürii eelistas klubisid, mis tegutsevad pigem väiksemates asukohtades, kus üldjuhul on võimalused väiksemad. Samuti hindasime taotlejate selgituste põhjalikkust, miks just nende klubi või treeningurühm peaks omale tasuta esmaabikohvri saama,“ lisas Kelt.

Benu apteekrid on esmaabikohvreid komplekteerides silmas pidanud nii kõige nooremate sportlaste kui tippu pürgijate vajadusi. Kohver sisaldab vahendeid sagedaste spordiga seotud tervisemurede leevenduseks: külma- ja soojageele, spreisid, puhastus- ja haavahooldusvahendeid, eri funktsiooniga plaastreid, teipe, elastiksidemeid, valuvaigisteid, krambivastaseid ja seedeprobleeme lahendavaid tooteid.

Esmaabikohvrit võisid taotleda eri spordialade treeningurühmad, kus harjutavad lapsed ja noored vanuses kolm kuni 16 aastat.  Kõigi soovijate seast valis žürii välja 100 isikliku esmaabikohvri saajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles