Maria talu ootab hobustele pöialt hoidma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Maria talus toimuvad sel nädalavahetusel taas ratsavõistlused.
Maria talus toimuvad sel nädalavahetusel taas ratsavõistlused. Foto: Enn Rand

Pärnu linna Kõpu küla Maria talu on rahvusvaheliselt tuntud oma ratsakeskusega, sel laupäeval ja pühapäeval on seal taas võistlused, mille tulemused sõltuvad hobustest ja nende treeneritest.

Rahvusvahelised rakendispordivõistlused jagunevadki nädalavahetuse kahele päevale ja enamik võistluspaare tuleb seekord lõunanaabrite juurest Lätist. Laupäeval, 1. juunil algab hobuste ülevaatusega, koolisõit kestab päev läbi, õhtupoolikule jäävad täpsussõit ja kombineeritud maraton. Järgmisel päeval toimub hobumaraton. Kohtunikud ja alaga seotud ametnikud tulevad kohale kogu Euroopast, sest tulemused lähevad maailmameistrivõistluste tabelisse.

Maria talu peremees Enn Rand on Eesti hobusekasvatajate seltsi (EHS) juhatuse liige ja Eesti raskeveohobuste kasvatajate haruseltsi juhataja. Pärnus südalinnast veerandsaja kilomeetri kaugusel talus on hobustega järjepidevalt tegeldud 1995. aastast. Esimesed ratsaspordivõistlused korraldati seal aasta hiljem.

“Rakendispordivõistlusi korraldame kolmandat aastat ja teist aastat on need rahvusvahelised, kohale tuleb 25 võistluspaari,” mainis Rand.

Võistluskalendri järgi toimub Maria talus juuni keskel EHSi karikasarja koolisõidu ja takistussõidu esimene etappki.

Kellel huvi, võib minna hobuseid imetlema ja võistlustele kaasa elama priilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles