Saarde vald asub hindama ilu ja heakorda

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Saardes korraldatakse esimest korda ülevallaline heakorrakonkurss, et tunnustada kauni koduümbruse ja ilu loojaid.
Saardes korraldatakse esimest korda ülevallaline heakorrakonkurss, et tunnustada kauni koduümbruse ja ilu loojaid. Foto: Kt

Saardes korraldatakse esimest korda ülevallaline heakorrakonkurss, et tunnustada kauni koduümbruse ja ilu loojaid. Sellekohase juhendiga tegeles volikogu lehekuu istungil ja määrus on avaldatud Riigi Teatajas.

Volikogu istungil tutvustas Saarde valla heakorrakonkursi juhendit eelnõu abivallavanem Jaanus Männik, kelle sõnade kohaselt on mõistlik hakata ühinenud omavalitsuses hindama ilu ja heakorda, nagu seda tehti omaaegses Surju vallas.

Heakorrakonkurss toimub neljas kategoorias: eramud tihe­asustusalal, maakodud, kortermajad ja sotsiaal-, äri- ja tootmisobjektid.

Hindamiskomisjon vaatab konkursile esitatud kinnistud üle 15. juunist 15. augustini. Tulemused kinnitab vallavalitsus ja iga kategooria võitjaid autasustatakse Saarde vallale olulisel tähtpäeval.

Kilinginõmmelane ja kauane keskkonnaspetsialist Eesi Kolla rääkis, et enne Kilingi-Nõmme ühinemist 2005. aastal Saarde ja Tali vallaga korraldas linnavalitsus heakorrakonkurssi. Hiljem tegeles sellega MTÜ Arendus- ja Innovatsioonikeskus Livonia, mis esitas piirkonna kaunimad kodu- ja ühiskondlike ning tootmishoonete ümbruse kujundajad maakondlikule võistlusele, mis omakorda selgitas presidendi tänuvastuvõtu väärilised.

“Surju valla konkurss kandus nüüd üle suurde Saardesse,” märkis Kolla.

Saarde valla heakorrakonkursi määruse vastuvõtmise poolt hääletasid maiistungil kõik 12 kohalolnud rahvaesindajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles