Moodne ülekäigurada sai õnnetuses kannatada

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Riia maantee ja Liiva tänava moodsal ülekäigurajal avarii järel kannatada saanud post oli veel täna hommikulgi viltu.
Riia maantee ja Liiva tänava moodsal ülekäigurajal avarii järel kannatada saanud post oli veel täna hommikulgi viltu. Foto: Annika Kuusik

Pärnus Riia maantee ja Liiva tänava ristmiku ülekäigurajal sai laupäeva pärastlõunal kannatada plinkiva hoiatussüsteemiga ülekäigurada, millele sõitis otsa sõiduauto Volkswagen.

Täna hommikulgi oli ohutussaarel post, mille otsa on paigaldatud termokaamera, viltu.

Pärnu linnavalitsuse liiklusspetsialist Toomas Tammela ütles, et viltu vajunud post ei kujuta endast liiklejatele ohtu ja see parandatakse peagi.

Politsei andmetel inimesed õnnetuses viga ei saanud ja posti pikali sõitnud Volkswageni juht võttis ise politseiga ühendust, et juhtunu fikseerida, ja edasi tegeleb asjaga kindlustusfirma.

Täna hommikupoole võtsid süsteemi paigaldanud TREV-2 viltu vajunud posti maha ja hakkasid uurima, milliseid vigastusi sai posti külge kinnitatud elektroonika.

TREV-2 projektijuhi Andres Kogeri sõnutsi purunes otsasõidu järel posti otsas olnud kaamera ja uurimist vajab, millises seisukorras on posti külge kinnitatud juhtplokk ja kaablid.

"Posti saaksime kohe uuesti püsti panna, aga enne peame üle vaatama, millised süsteemi osad vajavad asendamist," ütles Koger.

Riia maantee ja Liiva tänava ristmiku ülekäigurajale ning veel kuuele sebrale rajati sel kevadel moodsad ülekäigurajad uudse väljanägemisega ohutussaarte, valgustuse ja plinkivate liiklusmärkidega.

Sebrade ohutumaks muutmine läks maksma 116 472 eurot ja õla panid alla nii linnavalitsus kui ka majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Riia maantee ja Liiva tänava moodsal ülekäigurajal avarii järel kannatada saanud post oli veel täna hommikulgi viltu.
Riia maantee ja Liiva tänava moodsal ülekäigurajal avarii järel kannatada saanud post oli veel täna hommikulgi viltu. Foto: Annika Kuusik

Ülekäigurajad ehitati ümber Riia maantee ja Kännu, Riia maantee ja Saare tänava ristmikul, Mai 28 ees Koidula gümnaasiumi bussipeatuse juures, Riia maantee ja Liiva, Riia maantee ja Kastani tänava ristmiku teeületuskohal, Pika ja Pühavaimu tänava ristis ning Ülejõel Jannseni ja Havi tänava ristmikul.

Termokaamera ja LED-tuledega vilkuva hoiatussüsteemiga liiklusmärke hakkas katsetama osaühing Safelight tunamullu. Ohutusabi tööpõhimõte on lihtne: sebra kohale paigaldatud termokaamera tuvastab teeületaja ja paneb autojuhtide tähelepanu äratamiseks ülekäiguraja juures liiklusmärkidel plinkima kollased LED-tulede ribad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles