Tori vald ootab kauni kodu konkursile enam osalisi

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Kandidaate Tori valla kauneima kodu tiitlile on võimalik esitada reede, 21. juunini.
Kandidaate Tori valla kauneima kodu tiitlile on võimalik esitada reede, 21. juunini. Foto: Urmas Luik

Tori vallavalitsus kuulutas heakorrakonkursi “Kaunis kodu” välja eelmise kuu lõpus, kandidaate on võimalik esitada selle reedeni. Seni on taotlusi laekunud nigelalt: tiitlile on esitatud suure valla peale kolm kodu.

“Meie ümber on nii palju ilusaid kodusid, on uuselamurajoone, on vanu talumaju, mis on korda tehtud, ettevõtteid,” lausus Tori vallavalitsuse kommunikatsiooninõunik Katariina Vaabel. “Ise me ei jõua igale poole ega märka kõike. Sellepärast ongi tingimus, et kõik võivad esitada kandidaate: oma naabreid, iseennast, sugulasi ja tuttavaid. Väga loodame, et osalejaid tuleb juurde. Et kõik, kes on nii palju vaeva näinud, saaks tunnustatud.” Vaabel lisas, et kui jaanipäevaks ettepanekuid juurde ei laeku, hakkab vald sihipäraseid kutseid saatma.

Eesmärk on innustada omanikke korrastama ja haljastama oma kinnistuid, aidates seeläbi muuta elukeskkonda puhtamaks ja kaunimaks. Konkurss on mõeldud kodudele, suvekodudele, korterelamutele, äri- ja tootmisobjektidele. Vallavalitsus moodustab hindamiskomisjoni, kes külastab kõiki nõuetekohaselt esitatud kinnistuid ja hindab neid vaatluse teel.

“Kaunis kodu” toimub neljas kategoorias: tiheasustuse elamud, maakodud, kortermajad, sotsiaal-, äri- ja tootmisobjektid.

Hindamiskomisjon tutvub kinnistutega juuli lõpus – augustis ja teeb seejärel otsuse. Ülevaatuse tulemused ja autasustamise ettepanekud esitatakse vallavalitsusele kinnitada hiljemalt 1. oktoobriks. Väljavalitud kinnistuid autasustatakse tänukirja ja preemiaga novembris. Iga kategooria võitjale väljastatakse hoonele kinnitatav konkursi toimumise aastaga majamärk.

Taotluse võib saata meiliaadressil tori@torivald.ee või viia (saata) paberkandjal vallavalitsusse.       

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles