Tori valla esimesel kauni kodu konkursil on tihe konkurents

Pärnu Postimees
Copy
Tänavu esimest korda korraldatud Tori valla heakorrakonkursile „Kaunis kodu" esitati neljas kategoorias 14 kandidaati.
Tänavu esimest korda korraldatud Tori valla heakorrakonkursile „Kaunis kodu" esitati neljas kategoorias 14 kandidaati. Foto: Meelis Meilbaum

Tänavu esimest korda korraldatud Tori valla heakorrakonkursile “Kaunis kodu” esitati neljas kategoorias 14 kandidaati.

“Kaunis kodu” toimub neljas kategoorias: tiheasustuse elamud, maakodud, kortermajad, sotsiaal-, äri- ja tootmisobjektid.

Suurim konkurents on tiheasustuse elamute kategoorias, kus võistlevad pooled esitatud kandidaatidest: kolm elamut Tammiste külast ja neli Sindi linnast.

Kaunite kortermajade kategoorias konkureerivad kaks elamut Sauga alevikust ja üks Jõesuu külast. Maakodudest on konkursile esitatud kaks talumajapidamist – Murru külast ja Piistaoja külast.

Äriobjektide kategoorias võistlevad kaks ettevõtet, üks Jõesuu külast ja teine Nurme külast.

Konkursi eesmärk on innustada omanikke korrastama ja haljastama oma kinnistuid, aidates seeläbi muuta elukeskkonda puhtamaks ja kaunimaks. Konkurss on mõeldud kodudele, suvekodudele, korterelamutele, äri- ja tootmisobjektidele. Vallavalitsus moodustab hindamiskomisjoni, kes külastab kõiki nõuetekohaselt esitatud kinnistuid ja hindab neid vaatluse teel.

Hindamiskomisjon tutvub kinnistutega augustis ja teeb seejärel otsuse. Ülevaatuse tulemused ja autasustamisettepanekud esitatakse vallavalitsusele kinnitada hiljemalt 1. oktoobriks. Väljavalitud kinnistuid autasustatakse tänukirja ja preemiaga novembris. Iga kategooria võitjale väljastatakse hoonele kinnitatav konkursi toimumise aastaga majamärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles