Levikom pakub kiiret võrguühendust kaugemates maanurkadeski

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Peep Põldsamm.
Peep Põldsamm. Foto: Laura Oks

Eesti hõreasustusega maapiirkondades leidub ligemale 162 000 majapidamist ja ettevõtet, millel puudub ligipääs kaasaegsele võrguühendusele. Ajal, mil linnaelanikud naudivad üha kiiremat internetti, ei jõua see kõigisse Pärnumaa kodudesse riigi niinimetatud viimase miili projekti abilgi.

Eesti telekomiettevõtte Levikomi tegevjuhi Peep Põldsammi sõnutsi on ettevõte lahendanud hajaasustusega majapidamiste ja ettevõtjate mure - üle õhu leviv püsiühendus ehk VirtuaalFiiber sarnaneb kaabelühendusega.

"Oleme rajanud üle-eestilise fiiberoptilisel tehnoloogial baseeruva ülekandevõrgu nii lähedale kliendile, kui see on majanduslikult mõistlik,” rääkis Põldsamm. 

Selline juhtmeta püsiühendus võimaldab kiire interneti jõudmist väiksematesse küladesse ja taludessegi - inimesteni, kelleni kaabliga kiire internet ei ulatu. VirtuaalFiibri-nimeline tehnoloogia aga võimaldab hajaasustuses tarbida juhtmega internetiga samaväärse kvaliteediga lairibaühendust ehk stabiilset internetikiirust kuni gigabait sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles