Nõukogudeaegsed tänavasildid rikuvad seadust

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Keeleinspektsioon juhtis linnavalitsuse tähelepanu mitmele Raeküla linnaosas olevale aadressile, kus endiselt üleval seadusega vastuolus olev kakskeelne nimesilt.
Keeleinspektsioon juhtis linnavalitsuse tähelepanu mitmele Raeküla linnaosas olevale aadressile, kus endiselt üleval seadusega vastuolus olev kakskeelne nimesilt. Foto: Karoliine Aus

Keeleinspektsioonile esitati kaebus keeleseaduse ja kohanimeseaduse sätete rikkumise kohta Pärnus Raeküla linnaosas, kus on märgatud mitut vana nõukogude ajast pärit kakskeelset tänavasilti.

Tegemist on seadusrikkumisega, sest kohanimeseadus ütleb, et kohanimed on eestikeelsed ja need pannakse kirja eesti-ladina tähestiku tähtedega.

Selle eest, et hoonel oleks seadusele vastav silt, vastutab hoone omanik. Inspektsioon saatis Pärnu linnavalitsusele selle kohta märgukirja ja omavalitsus on majaomanikke seadusega vastuolust teavitanud.

“Kuna paljudes kohalikes omavalitsustes on siltide kujundusele ühtsed nõuded, teavitame kakskeelsetest siltidest alati ka omavalitsusi, kellel on siltide vahetamist lihtsam korraldada,” selgitas keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles