Elektroonsed tablood hakkavad aktiivseks muutunud ulukite eest hoiatama

Pärnu Postimees
Copy
Tallinna–Pärnu maantee muutuva teabega liiklusmärkidel kuvatakse suursõraliste kõrgema liikumisaktiivsuse ja algava jahiperioodi tõttu hoiatust “Ulukite aktiivne liikumisperiood”.
Tallinna–Pärnu maantee muutuva teabega liiklusmärkidel kuvatakse suursõraliste kõrgema liikumisaktiivsuse ja algava jahiperioodi tõttu hoiatust “Ulukite aktiivne liikumisperiood”. Foto: Mailiis Ollino

Maanteeameti ja Eesti jahimeeste seltsi koostöö tulemusena kuvatakse Tallinna–Pärnu maantee muutuva teabega liiklusmärkidel hoiatust “Ulukite aktiivne liikumisperiood”.

Taas on kätte jõudnud suursõraliste kõrgem liikumisaktiivsus jooksuaja ja algava jahiperioodi tõttu, mistõttu on neid rohkem liikvel ja seetõttu tuletab maanteeamet seda liiklejatele meelde. Sõnumit “Ulukite aktiivne liikumisperiood” kuvatakse muutuva teabega infotabloodel Pärnu külje all Saugas, Tallinnas Laagris, Kanamal ja Märjamaal.

Sõnumit kuvatakse pimeduse saabumisest kella kuueni hommikul.

Aktiivsel liikumisperioodil sagenevad olukorrad, kus ulukid satuvad tavapärasest enam teedele ning valitseb suurem oht auto ja metslooma kokkupõrkeks. Selle vältimiseks kuvatakse elektroonsetele infotabloodele teated ajal, mil ulukid aktiivsemalt liiguvad ja nendega kokkupuutumise võimalus on senisest suurem.

Tähelepanelik tuleb olla kõigil teistelgi teedel ja paigus, kuhu on üles seatud ulukiohu liiklusmärgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles