Omavalitsuspäev toob riigi koorekihi suvepealinna

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Omavalitsuste juhid osalevad Pärnus toimuval haridusele, teadusele ja ettevõtlusele keskenduval Omavalitsuspäeval. 
Omavalitsuste juhid osalevad Pärnus toimuval haridusele, teadusele ja ettevõtlusele keskenduval Omavalitsuspäeval. Foto: Urmas Luik

Sel neljapäeval ja reedel Pärnus toimuv omavalitsuspäev toob suvepealinna arvukalt omavalitsus-, ettevõtlus- ja haridusjuhte, riigitegelasi ning organisatsioonide esindajaid nii Eestist kui välisriikidest. Omavalitsuspäeva teema on “Haridus, teadus ja ettevõtlus – tee tulevikku”. 

Kahele päevale jaguneva ürituse keskmes on konverents ühes paljude temaatiliste ettekannete ja paneeldiskussioonidega, kus osaleb ligemale 200 külalist. Nende seas on Eesti ülikoolide rektorid ja õppejõud, erakondade juhid, riigikogu liikmed, ministrid, omavalitsuste juhid ja töötajad, mitme katusorganisatsiooni esindajad ning väliskülalised Soomest ja Lätist.

Avapäeval toimub Pärnu Tammsaare kooli ees liputseremoonia, rannaparki Estonia Medical Spa hoone ette istutatakse omavalitsuspuu ja Pärnu muuseumis avatakse näitus “Eesti kohalik omavalitsus 100”.

Seejärel algab hotellis Strand konverents, kus esimesel päeval on kavas kümmekond ettekannet ja arutlusring “Haridus- ja teadussüsteemi integreeritus ning selle vastavus tööjõuturu vajadustele – mida peaks tegema õppeasutused, riik ning kohalik omavalitsus täna ja tulevikus“.

Päeva lõpetab vastuvõtt, kus tehakse teatavaks konkursi “Aasta tegu” võitja.

Konverentsi teine päev jätkub kahes arutlusringis, mis võtavad luubi alla hariduse, teaduse, ettevõtluse ja avaliku võimu omavahelised seosed.

Järgneb omavalitsuspäeva lõppistung, kus teevad muu hulgas ettekande peaminister Jüri Ratas ja arutlusringide esindajad ning toimub riigikogus esindatud erakondade juhtide diskussioon. 

Üritusest osavõtjad külastavad ka Pärnumaa ettevõtteid ja haridusasutusi.

Ettevõtmisele paneb punkti omavalitsuspäeva korraldamise õiguse üleandmine Saaremaa ja Muhu vallale.

Üle-eestilise üritusena on omavalitsuspäeva peetud kolmel korral, Pärnus toimuv on neljas omataoline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles