Soomaa läheb jõuludele vastu suurveega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurvesi Soomaal.
Suurvesi Soomaal. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Soomaa on tuntuks saanud oma kevadiste üleujutustega ja ehkki praegune suurvesi ei saa kevadisele lähedale, on vett põldudele ja heinamaadele kogunenud meetrijagu.

Kujutage ette olukorda, et on jõulupühade eelne aeg, te aerutate haabjas mööda heinamaad ja vesi on umbes meeter kõrge. Selline on olukord kohe Soomaa keskuse kõrval, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Midagi omapärasemat on raske ette kujutada. Võiks ju haabjasse sae kaasa võtta ja metsast jõulukuuse kaasa tuua. Muidugi ei küündi praegune vihmasadudest põhjustatud suurvesi lähedalegi kevadistele, alles tänavu oli vesi meetrijagu praegusest kõrgem. Aga selline talvgi pole erakordne.

"Meil on lühike mälu. Kaks talve oli hästi lumerohke, aga mõni aasta tagasi, näiteks veel 2008. aastal oli vesi detsembris isegi kõrgem. /.../ Nüüd on ta sattunud siia detsembri lõppu. Selles ei ole midagi eriskummalist, aga tore üllatus jõuludeks ikka," rääkis Soomaal matku korraldav Aivar Ruukel.

Ta lisas, et jõuluaegse suurvee järgi ta midagi ennustada ei oska, küll aga avaneks huvitav pilt, kui nüüd külma tuleks ja kogu veteväli jääga kattuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles