Kaks koolisööklat kutsuvad kõiki lõunale  

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pärnu Rääma põhikoolis ja  ühisgümnaasiumis saab sel nädalal lõunatada igaüks.
Pärnu Rääma põhikoolis ja  ühisgümnaasiumis saab sel nädalal lõunatada igaüks. Foto: Ants Liigus

Oktoobri esimesel nädalal kutsub Eesti suurim koolitoitlustaja üleriigilise avatud koolisööklate nädala raames kõiki huvilisi Pärnu Rääma põhikooli ja ühisgümnaasiumi koolilõunat maitsma.

Daily kaubamärgi all koole toitlustava AS Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuhi Tiiu Endriksoni selgituse kohaselt soovib ettevõte anda lastevanematele võimaluse näha ja maitsta toiduvalikut, mida iga päev nende lastele koolisööklates pakutakse.

„Kui laps räägib kodus, et koolitoit ei ole maitsev ega täida kõhtu või usutakse endiselt legende ebatervislikust koolitoidust, tasub kindlasti sööma tulla,” soovitas Endrikson. “Koolitoit on tänapäeval väga tervislik, mitmekülgne ja maitsev. Ühelt poolt on kehtestatud riiklikud nõuded, mis dikteerivad lastele pakutava toidu energia- ja toitainesisalduse ning toitlustamise korra. Peale selle oleme iseendale kehtestanud kõrged menüüstandardid ja vanematelt ja lastelt saadud tagasiside on see, mis aitab lõunamenüüd pidevalt täiustada.“

Nii ei leia näiteks Daily pakutavast toidust maitsetugevdajaid sisaldavaid maitseaineid ega puljongi-, supi- või kastmekontsentraatidega valmistatud sööke. Poolfabrikaatide asemel pakutakse lastele värskest lihast ja kalast tehtud suppe, praade ja pajaroogi. Samuti eelistatakse tooraine valikul just kodumaist kraami ja kartul nii toidu koostises kui lisandina on erandita juba mitmendat aastat sulfideerimata.

Avatud koolisööklate nädalal ei pakuta erimenüüd, vaid huvilised saavad kehtestatud päevaraha eest maitsta täpselt samasugust toitu, mida iga päev söövad koolilapsed.

4. oktoobrini kestval nädalal saab Pärnu Rääma põhikooli ja ühisgümnaasiumi koolitoitu proovida iga päev 13–14. Oodatud on nii õpilaste vanemad kui kõik ülejäänud, kes soovivad soodsalt lõunat nautida. Päevaraha ja maksmise kohta leiab info koolide kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles