Startup Week tuleb kohalikke iduettevõtjaid innustama  

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu jõuab maailma üks suuremaid iduettevõtjate festivale Startup Week.
Pärnu jõuab maailma üks suuremaid iduettevõtjate festivale Startup Week. Foto: Lilli Tölp

Järgmisel nädalal stardib Eesti iduettevõtete nädal Startup Week Tallinn, mille programm laieneb esimest korda Pärnusse.

Startup Estonia juhi Maarika Truu selgitust mööda loovad Eesti iduettevõtted peale enda väärtust ühiskonnale ja ajamaks edukat rahvusvahelist äri või töötamaks mainekas ettevõttes, ei pea enam kolima pealinna.

“Uute tehnoloogiate kasutuselevõtt, paindlike töövormide levik ja karm konkurents tööjõu pärast laiendavad märgatavalt regionaalsete keskuste võimalusi saada idusektori kasvust kasu,” kinnitas Truu.

Idufirmad panustavad järjest rohkem Eesti majandusse, pakkudes tööd umbes 5000 inimesele ja makstes üle 60 miljoni euro tööjõumakse aastas.

“On väga oluline, et me aitaksime Eesti ettevõtteid üles ehitada, arendada ja viia globaalsele turule sõltumata sellest, kus Eesti nurgas need asuvad,” lisas Truu.

Startup Estonia korraldab Startup Week Tallinn festivali koostöös vabatahtlikega neljandat aastat järjest ja esimest korda laieneb selle programm väljapoole pealinna. Pärnus toimub 11.–16. novembrini seitse sündmust.

Iduettevõtjad saavad jagada ärikontakte ja kogemusi.
Iduettevõtjad saavad jagada ärikontakte ja kogemusi. Foto: Lilli Tölp

Näiteks stardib Pärnus teisipäeval puhvet A.P.T.E.K-is igakuine üritustesari, mis on mõeldud asjalikele ja ettevõtlikele inimestele mõtete ja kogemuste vahetamiseks.

Kolmapäeval korraldab Elisa UPi meeskond töötoa, kus huvilistele jagatakse näpunäiteid nii ideede äratundmiseks, klientide otsimiseks kui esimeste investorite kaasamiseks.

CTF Pärnu juhtimisel toimub laupäeval võistlus Capture the Flag, kus aja peale lahendatakse küberturbe-, krüptograafia-, aga ka üldisemaid tehnilisi ülesandeid. CTF Pärnu on niisuguseid võistlusi korraldanud kaks aastat ja nendest on osa võtnud sadu noori vanuses 14–26 aastat.

Inspiratsiooninädal päädib Startup Week Satellites’iga, kus ettevõtlikud inimesed saavad jagada ärikontakte ja kogemusi.

Startup Week on maailma üks suuremaid startup-kogukonna festivale, mis sai alguse üheksa aastat tagasi Ameerika Ühendriikides. Nüüdseks korraldatakse seda 90 linnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles