Riik aitab kampaaniaga narkootikumidest loobuda

PP
Copy
2018. aastast on Eestis toiminud kanepitarvitajatele mõeldud nõustamisprogramm Valik, kus ühe kuni kuue sessiooni vältel suunavad nõustajad klienti tarvitamist vähendama või lõpetama.
2018. aastast on Eestis toiminud kanepitarvitajatele mõeldud nõustamisprogramm Valik, kus ühe kuni kuue sessiooni vältel suunavad nõustajad klienti tarvitamist vähendama või lõpetama. Foto: Dmitri Kotjuh

Tervise arengu instituudi (TAI) eile alanud kampaania keskendub narkootikumidest loobumisele. TAI kutsub inimesi üles teadvustama ja ­hindama narkootiliste ainete mõju oma elule ja pakub teavet abivõimaluste kohta.

“Sõltuvushäire on haigus, mis üldjuhul kujuneb välja ­pika aja jooksul. Keegi ei sünni maailma sooviga olla sõltlane, ent narkootikumide proovimisest võib kujuneda regulaarne tarvitamine, millest omakorda areneb kuritarvitamine ja edasi sõltuvus. Loobumiseks ei pea ootama, kuni oled sõltuvuses,“ selgitas TAI narkomaania ja nakkushaiguste ennetamise keskuse juht Aljona Kurbatova (pildil).

2018. aastast on Eestis toiminud kanepitarvitajatele mõeldud nõustamisprogramm Valik, mida veab MTÜ Pea­asjad. Ühe kuni kuue sessiooni vältel suunavad nõustajad klienti tarvitamist vähendama või lõpetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles