Libedatel teedel on mõlgitud hulga plekki

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Must jää tõi teedele ohtliku libeduse.
Must jää tõi teedele ohtliku libeduse. Foto: Arvo Meeks

Täna on Pärnumaal libedate teeoludega juhtunud kuus liiklusõnnetust, mis enamus toimusid hommikutundidel. Arvatavalt on väiksemaid plekimõlkimisi, kus asjaosalised pöörduvad kindlustuse poole, märgatavalt rohkem.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Raidala teatel sai politsei öösel kell 2.10 politsei teate, et Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Kangru külas põrkasid kokku sõiduauto ja kaubik, mõlemad masinad sõitsid kraavi. Õnnetus juhtus möödasõidul, inimesed ei saanud vigastada.

Kell 8.12 teatati liiklusõnnetusest Kangru külas, kus kokku olid põrganud kaks sõiduautot. Keegi viga ei saanud.

Kell 8.26 tuli teade, et Saarde vallas Leipste külas on teelt välja sõitnud sõiduauto. Sealgi pääsesid inimesed vigastusteta.

Kell 9.15 jõudis politseisse info, et Pärnus Rähni tänaval oli libeduse tõttu jalgrattaga kukkunud naine, kes viidi haiglasse kontrolli.

Kell 9.42 saabus teade kahe sõiduauto kokkupõrkest Pärnus Rääma ja Kaevu tänava ristmikul, kus kahjustada said sõidukid.

Pealelõunal tuli libedusest tingitud õnnetustele lisa. Kella 14 paiku kukkus Pärnus Saugamõisa teel jalgrattaga sõitnud naine, kes viidi haiglasse kontrolli.

„Eile ja täna kattis mitmel pool teid must jää, mis teeb teed väga libedaks. Seega tasub tähelepanelikult jälgida teeolusid, valida sobiv sõidukiirus, vältida järske manöövreid ja möödasõite,” soovitas Pärnu patrullitalituse juht Henry Murumaa. “Kelle sõidukil on all veel suverehvid, ei tohiks sellise ilmaga üldse sõitu ette võtta ja esimesel võimalusel peaks need talverehvide vastu  vahetama.“

Maanteeamet soovitab muutliku ilma korral olla eriti ettevaatlik, sest lühikesel maalgi võivad teeolud tuntavalt erineda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles