Keskkonnaamet palub rannas hülgepojad rahule jätta

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Keskkonnaamet palub rannas kohatud hülgepoegi mitte tuletada.
Keskkonnaamet palub rannas kohatud hülgepoegi mitte tuletada. Foto: Olle Koert

Keskkonnaameti teatel on hüljeste poegemisaeg peagi käes ja mererannas jalutajatelt palutakse hülgepoega kohates teda mitte tülitada.

“Jäävaba talv on seadnud Läänemere hülged väga raskesse olukorda. Et muidu merejääl poegivad emasloomad on sunnitud selleks sobivaid kohti otsima laidudelt ja kaldaala roostikest, võib veebruaris ja märtsis tavapärasest enam rannaaladel kohata hülgepoegi,” andis keskkonnaamet teada sotsiaalmeedia vahendusel. “Ehkki esmapilgul võivad hülgepojad üksiku ja abituna näida, hoiab emasloom neil silma peal. Abituks võib hülgepoja muuta vaid inimese läbimõtlemata tegevus.”

Samuti tuletas amet meelde, et rannas olevad hülgepojad ei vaja inimese abi. Ükskõik mis moel loomakesega kontakti loomine võib teda ohustada. Selmet poega katsuda, toita, temaga koos pilti teha või, mis kõige hullem, teda endaga kaasa viia, palutakse loomakesest hoopis kiiresti eemalduda. Rannas koeraga jalutades tuleks lemmik rihma otsas hoida, sest ta võib hülgepojale ohtu kojutada.

Kui tundub, et loom siiski vajab abi, andke sellest teada keskkonnainfo tasuta telefonil 633 1313 või tasulisel lühinumbril 1313. “Sinu õigest käitumisest võib sõltuda hülgepoja ellujäämine. Anna talle see võimalus!” märgiti keskkonnaameti teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles