Pärnu südalinnas varises tänavale tondilossi katus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinnas varises tänavale viis aastat tühjana tühjana seisva tondilossi katus.
Pärnu kesklinnas varises tänavale viis aastat tühjana tühjana seisva tondilossi katus. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Täna kella 13.40 ajal varises Pärnu südalinnas tänavale osa aastaid tühjana seisnud majast. Inimesed varingus kannatada ei saanud.

Õnnetuses ei saanud viga ükski auto, sest tavapäraselt täis pargitud tänav oli varisenud maja juures sel ajal tühi.

Õnnetuses kukkus osaliselt kokku Kuninga 21 hoone, mille katusest varises osa Pühavaimu tänavale.

Varingupaigas käinud päästjad kontrollisid hoone üle ja sulgesid Pühavaimu tänava lintidega.

Päästjate sõnade kohaselt võib maja veelgi variseda, kollapsit võib soodustada ilmaennustajate prognoositud tuule tugevnemine.

Varisenud hoone kuulub Irina Kolmkantile. Omanik on praegu puhkusel Tais ja tänava puhastamise ning varinguohu likvideerimisega hakkas tegelema tema esindaja.

Õnnetuskohal käinud Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna ametnike sõnade kohaselt tuleb hoone omanikul tänav võimalikult ruttu rusudest puhastada ja ohutsoon maja ümber piirata.

Täna varisenud maja on tühjalt seisnud 2006. aastast ja elanud selle aja jooksul üle väiksema tulekahju, mille tekitasid majja pääsenud kodutud.

2009. aastal tunnistas hoone omanik, et ega ta isegi tea, mida sellega teha. Pärast põlengut lasi omanik hoone sissepääsud laudadega korralikult kinni lüüa.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna ametnike jutu järgi on Kolmkant käinud uurimas, kuidas saaks lagunevat maja lammutada, et selle asemele uus ehitada. Luba hoone lammutamiseks ta saanud ei ole.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakond lubas paigaldada pärastlõunal Kuninga tänavale liiklust reguleerivad ajutised märgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles