Tallinna maantee ristmiku lähistel muutub liikluskorraldus

Pärnu Postimees
Copy
Esmaspäevast suletakse Pärnus Kesklinna silla ja Tallinna maantee ristmiku vahel linnast väljuva suuna sõidu- ja kõnnitee.
Esmaspäevast suletakse Pärnus Kesklinna silla ja Tallinna maantee ristmiku vahel linnast väljuva suuna sõidu- ja kõnnitee. Foto: Mailiis Ollino

Esmaspäevast suletakse Pärnus Kesklinna silla ja Tallinna maantee ristmiku vahel linnast väljuva suuna sõidu- ja kõnnitee.

Jalakäijatel on võimalik silla alt läbi minnes teisele poole tänavat pääseda, samuti sõiduteed ristmikul ületada. Autoliikluseks on avatud vastassuunavööndi üks sõiduradu, teine sõidurada on silla poole sõitmiseks. Ristmikul tohib endiselt sõita ainult otse ja paremale, üksnes bussid saavad vasakpöördeid teha.

Tallinna maanteel otse sõitvate liinibusside mõlema suuna peatused viiakse Tallinna poole töötsooni lõppu ehk ligikaudu 200 meetrit edasi. Oja ja Rääma tänava poole sõitvate liinibusside peatus viiakse endise masinatehase parkla juurde, senisest peatusest ligemale 300 meetri kaugusele.

Oja ja Rääma tänavalt kesklinna suunduvad bussid sõidavad mööda Oja tänavat Tallinna maanteeni ja peatuvad Tallinna maanteelt tulevate ühissõidukitega samas peatuses. Oja tänavalt tulevad bussid ei läbi Ilvese ega Linakombinaadi peatust, vaid peatuvad Piiri peatuses Oja ja Tallinna maantee ristmiku juures. Roheline peatus jääb üksnes linnabussile number 13.

Jannseni tänava poolt kesklinna sõitvate busside peatus kolib Jannseni tänavale Uus-Sauga tänava ristmiku juurde. Sillalt Jannsenisse suunduvate ühissõidukite peatuse asukoht ei muutu.

Bussipeatused paigutatakse ümber kell 9.

Rääma tänaval saab autoga endiselt sõita üksnes otse ja paremale. Jalakäijatele avatakse Rääma tänava Tallinna-poolne kõnnitee ja suletakse sillapoolne jalgtee. Autoliiklus jääb kitsendatuks nagu seni.

Ristmikust Tallinna pool asuval sõiduteel ei muutu midagi. Tänav jääb endiselt kitsamaks, sest linnast väljuval suunal pannakse sõidutee äärekive.

Jannseni tänaval on liiklus osaliselt piiratud, apteegi juures ehitatakse ohutussaart. Jõepoolne kõnnitee avatakse jalakäijate liikluseks.

Pärnu linnavalitsuse liiklusspetsialisti Toomas Tammela sõnade kohaselt kehtib selline liikluskorraldus ligikaudu kolm nädalat.

“Palume jälgida ajutisi liiklusmärke ja ajutisest liikluskorraldusest kinni pidada,” lausus Tammela.

Tallinna maantee, Jannseni ja Rääma tänava ristmik valmib 15. maiks. Pärast tööde lõppu on laiemaks ehitatud ristmikul rohkem ruumi eri sõidusuundades pöördeid teha, liiklussõlm on varustatud uute fooride, teekattemärgistuse ja ohutussaartega ning maa-alused kommunikatsioonid välja vahetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles