Spaad ja spordiklubid suletud, kaubanduskeskused ootavad korraldust

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Port Artur 2 Pärnu kesklinnas. 
Port Artur 2 Pärnu kesklinnas. Foto: mailis ollino

Valitsus andis korralduse sulgeda spordisaalid, -klubid, jõusaalid, spaad, ujulad, basseinid, vee-, päevakeskused ja laste mängutoad. Kohalikud spaad ja spordikeskused on tänasest pimedad. Korraldust sulgeda kaubanduskeskused ei ole veel tulnud, kuid kohalike keskuste juhid on äraootaval seisukohal.

Kui peaks tulema korraldus kaubanduskeskused sulgeda, on keskuste juhid enda sõnutsi selleks valmis. “Tuleb olla valmis. Peame hoidma oma kliente ja töötajaid,” ütles Pärnu Keskuse tegevjuht Margit Juhansoo. Lisades, et nad on kaalunud juba variante, kui ei peakski käsku tulema. Näiteks lühendatud lahtiolekuajad.

“Elame päev korraga,” märkis Pärnu Kaubamajaka tegevjuht Ivar Pinsel. “Kui riik teeb sellise otsuse, oleme loomulikult valmis. Praegu ei ole veel sellist otsust.”

Port Arturi tegevjuhi Mari-Liis Lembitu jutu järgi ei ole kaubanduskeskused praegu hädas inimeste kogunemisega. Pigem on keskused tühjad. “Elu nagu seisab,” tõdes ta. Kauplused pole raskes seisus üksnes seetõttu, et müüki pole, vaid müüjad on kas hoolduslehel või ise haiged. Kui üldist otsust ei tulegi, võivad seda teha kauplused eraldi.

Külastatavuse vähenemist võis Juhansoo ja Lembitu sõnutsi täheldada juba reedest, mis on hea: see tähendab, et inimesed võtavad eriolukorda ja soovitusi tõsiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles