Toimekas poepidaja Ülle Palits hoiab külaelu hinges

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Tulin siia suunamisega, minu vanaisa oli kunagi samas majas poesell,” ütleb Pootsi poe omanik ja müüja Ülle Palits.
“Tulin siia suunamisega, minu vanaisa oli kunagi samas majas poesell,” ütleb Pootsi poe omanik ja müüja Ülle Palits. Foto: Urmas Luik

Pootsi on väike, veidi üle 60 hingelisega küla Pärnu linnas. Paigale teevad nime veinimõis, Silla­metsa aiandus­talu, hooldekodu, looduslikust kivist tooteid valmistav OÜ Scandstone, märterpiiskop Platoni sünnikoht ja kunagises mõisa magasiaidas 95. aastat tegutsev pood ja müüja Ülle Palits. Toimekas naine, kes elab ja töötab samas majas ja juhatab OÜ Pootselit.

“Mul on hommikul väga kiire, kaubaautod tulevad. Manija inimesed tellivad endale homseks kaupa ja teen kohe poe ostjatele lahti,” vuristab Ülle Palits mahedal häälel telefoni põhjenduse, miks ta pikalt jutustada ei saa. Peale distantsilt vestluse, mille oleme pidanud enne eriolukorra karmistumist.

Tollasesse tarbijate koope­ratiivi poodi tuli kaubanduskooli lõpetanud Ülle suunamisega 1983. aastal ja jäi. Riigikorra muutumise ja ümberkorralduste ajal müüs majandusühistu Pootsi poodigi ja nagu Ülle ütleb, polnud tal valikut, kas olla või mitte olla. Palitsa pere otsustas edasi tegutseda erapoena ja asutas osaühingu. Paraku viis aeg naise kõrvalt toeka kaasa, kuid nagu varemgi jätkab Pootsi pood nii kohalike kui Manija rahva varustamist toidu ja muu vajalikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles