Eriolukord võttis majutusasutustelt kevadised kliendid

Kadrin Karner
Copy
Strandi spaa- ja - konverentsihotelli parkla on tühi, sest enamik broneeringuist on kas tühistatud või edasi lükatud.
Strandi spaa- ja - konverentsihotelli parkla on tühi, sest enamik broneeringuist on kas tühistatud või edasi lükatud. Foto: Urmas Luik

Märts ja ­aprill tähendavad spaahotellidele, aga ka seminari- ja puhkekeskustele kiire tööperioodi algust. Sel kevadel tuleb eriolukorra tõttu parimal juhul lükata broneeringuid sügisesse, kuid paljudel juhtudel need hoopis tühistada.

“Ära on öeldud terve märtsikuu ja need on olnud just välisgrupid, kellel on jäänud ära ­lennureis või on takistuseks riiki sisenemise piirangud,” rääkis Klaara-Manni puhke- ja seminarikeskuse perenaine Katrin Ruumet. Tema sõnutsi moodusta- vad hooaja esimese kuu käibest 70 protsenti välismaalt siia sõitvad linnuvaatlejad ja Soomaa külastajad.

“Teoreetiliselt oleks aprillis ­juba palju seminare. Märtsis samamoodi, kuigi veidi vähem,” arutles Ojako puhke- ja koolituskeskuse omanik ja perenaine Ly Oja. Lisades, et aprill on töömahult nagu suvekuu, kui korraldatakse hästi palju koolitusi. Sel aastal on aprilli kavandatud üritusi järjest tühistatud, sest eriolu­korra tõttu ei tohi neid korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles