Tugev tuul murdis puid ja jättis kodud elektrita

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Murdunud elektripost.
Murdunud elektripost. Foto: Urmas Luik

Täna ennelõunal oli tugeva tuule tõttu jäänud Pärnumaal vooluta ligi 500 majapidamist, enim oli elektrikatkestusi Varbla, Paatsalu, Paikuse ja Massiaru kandis. Pärastlõunal tormituul nõrgenes, kuid elektrita majapidamisi oli siinmail veel siiski mitusada. Loodetuule puhangud ulatutusid ilmateenistuse andmetel 22 meetrini sekundis, üksikud iilid veelgi rohkem.

Päästjad said keskhommikul teate, et Lääneranna vallas Kalli külas on tormi tõttu maha murdunud puud. “Üks puudest oli kukkunud elektrikaablile,” teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Moorits. “Päästjad eemaldasid puu kaablilt ja elektrikud tegelevad olukorraga edasi.” Samuti kõrvaldasid päästjad Karuse–Kalli maanteelt kaks suurt saarepuud.

Peale keskpäeva teatati teele kukkunud puust Saarde vallas Kanakülas, kus see takistas Viljandi maanteel ühes suunas liikumist. Kohalik metsamees eemaldas puu teelt ja päästjad puhastasid tee sinna jäänud oksarisust.

Veel kukkus üks puu risti teele Tõstamaa maanteel Kõpu külas. Lääneranna vallas Tamba külas sulges murdunud teel puu mõlemad sõidusuunad. Seal aitas takistusest vabaneda Vatla vabatahtlikud päästjad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles