Mudilase lasteaiakoha ootel vanematel tuleb kontaktandmed üle vaadata

Pärnu Postimees
Copy
Koha saamise tingimus on, et nii lapsel kui ka vähemalt ühel tema vanematest on rahvastikuregistrijärgne elukoht Pärnu linn.
Koha saamise tingimus on, et nii lapsel kui ka vähemalt ühel tema vanematest on rahvastikuregistrijärgne elukoht Pärnu linn. Foto: Gertrud Alatare

Pärnu linna lasteaiad alustavad 2020. aasta sügiseks rühmade komplektimist. Sellega seoses palub Pärnu linnavalitsuse haridusosakond kohataotluse esitanud vanematel kontrollida haridusteenuste haldamissüsteemis Arno üle oma kontaktandmed.

Kontaktandmete ülekontrollimine on vajalik eelkõige seetõttu, et Arnost saadetakse lasteaiakoha pakkumine vanemale e-posti teel. Pakutud koht tuleb kinnitada või sellest loobuda seitsme päeva jooksul – mõlemat teeb vanem Arno keskkonnas. Kui vanem soovib senist lasteaiaeelistust või lasteaeda tuleku aega muuta, siis ka neid toiminguid saab ta teha sama süsteemi kaudu.

“Kui vanem pole pakutud lasteaiakohta Arno süsteemis pärast pakkumise saamist seitsme päeva jooksul kinnitanud ja lasteaia direktoril pole õnnestunud vanemaga telefoni ega e-kirja teel ühendust saada, lükkub lapse lasteaeda vastuvõtmine edasi,” selgitas Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Anu Villmann.

Erinevalt üldhariduskoolidest ei toimu Arnos lasteaiarühmade komplektimine täpselt ühel ajal: rühmi asutakse kokku panema aprilli lõpus, kui lasteaiad hakkavad vanematele kohapakkumisi tegema, ja see protsess jätkub veel suvekuudelgi.

Kui vanem pole pakutud lasteaiakohta Arno süsteemis pärast pakkumise saamist seitsme päeva jooksul kinnitanud ja lasteaia direktoril pole õnnestunud vanemaga telefoni ega e-kirja teel ühendust saada, lükkub lapse lasteaeda vastuvõtmine edasi.

Rühmi koostades peetakse Villmanni teatel Pärnus arvestust kohataotluse esitamise kuupäeva järgi. “Koha saamise tingimus on, et nii lapsel kui ka vähemalt ühel tema vanematest on rahvastikuregistrijärgne elukoht Pärnu linn,” täpsustas Villmann. Kui taotluse esitamise ajal lapse ja vähemalt ühe vanema registrijärgne elukoht pole Pärnu linn, arvestab Arno kohataotluse esitamise ajaks lapse ja vanema Pärnu linna elanikuks registreerimise aja.

Teiste omavalitsuste elanike registris olevaid lapsi võetakse Pärnu lasteaedadesse üksnes siis, kui on vabu kohti.

“Erand on Häädemeeste ja Tori valla lapsed, kellele koostöölepingu järgi on garanteeritud kindel arv lasteaiakohti sel sügisel avatavas Raja lasteaias,” täpsustas Villmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles