Linnavalitsus ei toeta Isamaa ettepanekut volikogu töökorda muuta

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnavolikogu viimasel istungi esitas opositsiooni kuuluv Siim Suursild (Isamaa) eelnõu e-istungi pidamiseks.  
Pärnu linnavolikogu viimasel istungi esitas opositsiooni kuuluv Siim Suursild (Isamaa) eelnõu e-istungi pidamiseks.  Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnavolikogu möödunudnädalasel kogunemisel, mil istung rahvasaadikute napi arvu tõttu pidamata jäi, esitas opositsioonis olevasse Isamaa erakonda kuuluv volinik Siim Suursild eelnõu linnavolikogu töökorra muutmiseks.

Eelnõule lisatud seletuskirja kohaselt tuleb riigis kehtiva eriolukorraga seoses leida lahendus, kus inimeste tervis oleks kaitstud ja tagatud demokraatlik otsustusprotsess. Nii võiks volikogu liige osaleda istungil infosüsteemi kaudu, üldjuhul mitte üle kahe järjestikuse korra.

Mainitud eelnõu esitati tutvumiseks linnavalitsusele, kes leidis, et eelnõus ei ole täpsustatud, kas sellises vormis istungil osalemine eeldab mõjuvat põhjust või saab volinik otsustada, millal sellist õigust kasutada soovib. Samuti ei selgu eelnõust, kas ja millal peab volikogu liige istungi juhatajat teavitama oma osalemisest istungil infosüsteemi kaudu.

Linnavalitsuse hinnangul peaks e-istungi korraldamine olema võimalik vaid erakorralistel asjaoludel, kui füüsiliselt koguneda ei õnnestu. Nende puuduste tõttu ei toeta linnavalitsus Suursilla esitatud eelnõu.

Kuid linnavalitsus möönis, et volikogu töökorras tuleb sätestada võimalus istungeid erakorralistel asjaoludel teha elektrooniliselt, ilma et istungil osalejad füüsiliselt koguneks.

Pärnu linnavolikogu järgmine istung toimub 30. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles