Eriteade: saartel leevenevad piirangud, kihnlased saavad mandrile sõiduks kümme ja manijalased viis eriluba päevas

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Sadam Kihnus.
Sadam Kihnus. Foto: Urmas Luik

Eriolukorra juht Jüri Ratas allkirjastab täna Saaremaa ja Muhu valla eriolukorda puudutava korralduse, millega homsest  leevenevad saartele kehtestatud piirangud. Saarte ja mandri vahel sõiduks hakatakse väljastama erilube.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel võetakse piirangud maha lähikontakti nõudvatelt teenustelt nagu ilukirurgia-, ilu- ja isikuteenused (näiteks juuksuri-, maniküüri-, pediküüri-, kosmeetiku-, tätoveerimis- ja solaariumiteenus) ning massaaži- ja muud taastusraviteenused heaoluteenusena.

Kauplused ja turud võivad taas olla avatud nagu mandril.

Samuti kaob liikumispiirang, mille järgi pidid saarlased püsima kodus ja käia tohtis üksnes toidupoes, apteegis ja arsti juures või kaugtöö võimaluse puudumisel tööl.

Küll säilib üldine 2+2 reegel, mille järgi avalikus ruumis võib üheskoos liikuda ainult kaks inimest ja hoida tuleb kahemeetrist vahemaad.

Saartele sõitmine ei muutu veel täiesti vabaks. Ratas otsustas Saaremaa valla palvet arvesse võttes väljastada eriload, mis jagunevad iga päev nii: Saaremaale 25 eriluba, Muhu saarele ja Manijale viis, Hiiumaale 20 ja nii Kihnule, Ruhnule kui Vormsile kümme eriluba. Luba kehtib üks kord edasi-tagasisõiduks.

Ettepaneku, kes saartele pääseb, teeb kohalik omavalitsus.

Korraldus jõustub homsest ja avalikustatakse pärast allkirjastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles