Peaministri 14. märtsi 2020. a korralduse nr 30 „Eriolukorra juhi korraldus Saaremaa, Hiiumaa, Vormsi, Ruhnu, Kihnu ja Muhu valla ning Manija saare territooriumil liikumisvabaduse piirangute kehtestamise kohta” muutmine  

Jüri Ratas
, Eriolukorra juht
Copy

Tulenevalt valitsuse 12. märtsi 2020. a korraldusega nr 76 „Eriolukorra väljakuulutamine Eesti Vabariigi haldusterritooriumil” kehtestatud eriolukorrast eriolukorra juht otsustab:

1. Täiendada peaministri 14. märtsi 2020. a korraldust nr 30, millega peaminister eriolukorra juhina kehtestas liikumisvabaduse piirangud Saaremaa, Hiiumaa, Vormsi, Ruhnu, Kihnu ja Muhu valla ning Manija saare territooriumil, punktidega 22–24 järgmiselt: 

„22. Lubada korralduse punktis 1 nimetatud valdade ja saare territooriumil püsivalt või ajutiselt elavatele või viibivatele isikutele alates 28. aprillist 2020. a ühekordsete lubade väljastamist valla või saare territooriumilt mandrile ja mandrilt tagasi valla või saare territooriumile liikumiseks järgmiselt:

1) Saaremaa vallale 25 luba igas kalendripäevas, 

2) Muhu vallale 5 ja Manijale saarele 5 luba igas kalendripäevas, 

3) Hiiumaa vallale 20 luba igas kalendripäevas, 

4) Kihnu, Ruhnu ja Vormsi vallale igaühele 10 luba igas kalendripäevas. 

23. Ühekordseid lube ei väljastata saartel püsivalt või ajutiselt elavatele või viibivatele isikutele, kellel on diagnoositud COVID-19 haigust põhjustav viirus, ja nendega koos elavale või samas elukohas püsivalt viibivale isikule.

24. Punktis 22 nimetatud isikute kohta koostab nimekirjad kohaliku omavalitsuse üksus, kes edastab andmed politsei- ja piirivalveametile ühekordse loa alusel liikumise otsustamiseks ja võimaldamiseks.”

2. Nimetatud meede kehtib kuni selle korralduse muutmiseni ning selle vajalikkust hinnatakse hiljemalt iga kahe nädala järel.

2 (2)

3. Massiteabevahendite valdajatel ja elektroonilise side ettevõtjatel avaldada korraldus viivitamata, muutmata kujul ja tasuta.

4. Korraldus jõustub 28. aprillil 2020. a.

Praeguse korraldusega kehtestatakse inimeste elu ja tervise ning ülekaaluka avaliku huvi kaitseks täpsemad meetmed, mis on hädavajalikud viiruse leviku tõkestamiseks. Põhjendused ja kaalutlused on esitatud korralduse seletuskirjas, mis avaldatakse Eesti Vabariigi valitsuse veebilehel.

Eriolukorra meetme nõuetekohaselt täitmata jätmisel rakendatakse korrakaitseseaduse § 28 lõikes 2 või 3 nimetatud haldussunnivahendeid. Sunniraha suurus on hädaolukorra seaduse § 47 kohaselt 2000 eurot.

Korraldust on võimalik vaidlustada halduskohtumenetluse seadustikus sätestatud korras.

Jüri Ratas,

eriolukorra juht

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles