Purjus kokkaja ukse taha jäänud päästjad pidid hädalisele appi minema akna kaudu

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Reede õhtul tõid päästjad Pärnus Liiva tänaval suitsu täis korterist välja mehe, kes oli pannud söögi pliidile, kuid jäänud ise kõrvaltoas magama.
Reede õhtul tõid päästjad Pärnus Liiva tänaval suitsu täis korterist välja mehe, kes oli pannud söögi pliidile, kuid jäänud ise kõrvaltoas magama. Foto: Urmas Luik

Purjus peaga kokkamine oleks võinud reede hilisõhtul ühele Liiva tänaval elavaist pärnakaist väga kurvalt lõppeda, sest ta oli pärast panni pliidile asetamist kõrvaltoas unne vajunud ja kui naabrite hädakisa peale kohale kihutanud päästjad läbi akna korterisse sisenesid, oli elamine paksu suitsu täis.

Reedel veidi enne kella 23 said päästjad väljakutse Pärnu Liiva tänavale. Naabrid teatasid, et ühes maja kortereist oli toit kõrbema läinud ja köök suitsu täis, kuid inimene ise magas.

Korteri uks oli lukus ja seetõttu sisenesid päästjad korterisse läbi akna. Elanik oli tarbinud alkoholi ja magama jäänud, jättes panni pliidile kõrbema.

Päästjad tõid inimese kiiresti korterist välja ja andsid kiirabiarstide hoole alla.

Päästjad tuulutasid ruumid ja paigaldasid korterisse suitsuanduri, mille sama elanik on juba küll korduvalt alla võtnud.

Tänavu on päästjad reageerinud toidukõrbemise peale tehtud väljakutsetele kuuel korral: kaks korda jaanuaris, kolm korda veebruaris ja korra mais.

Neljal puhul oli joobes inimene toitu valmistades magama jäänud ja kahel korral oli tegemist õnnetu juhusega.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Moorits paneb inimestele südamele, et söögitegemine tuleb alati hoida kontrolli all. „Toiduvalmistamise ajal ei tohi seda tähelepanuta jätta, sest kuumenev toit võib süttida ja süüdata ka ümbruse. Ühtlasi võib magav inimene sissehingatavast mürgisest suitsust saada tõsiseid tervisekahjustusi,” selgitas Moorits.

Moorits lisas, et pikemat valmimisaega nõudvate toitude valmistamisel on hea kasutada köögikella, mis köögis toimuvat meelde tuletab ja kontrollima suunab.

„Samuti tuletame meelde, et suitsuanduri paigaldamine on kohustuslik kõikidele koduomanikele. Suitsuandur aitab avastada tulekahju varases staadiumis. Suitsuandurid tuleb paigaldada magamistubadesse ja väljapääsuteedele,” ütles Moorits. „Eriti oluline on suitsuandur magamistubades, sest õnnetused juhtuvad sageli just öösel. Väljapääsuteele paigaldatud suitsuandurid reageerivad ka ülejäänud ruumides puhkenud tulekahjudele.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles