Koroonakahtlus lõikas äärepealt tee eksamile (1)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Lihula gümnaasiumi direktori Siret Kesküla sõnutsi toimus eile koosolek, mille käigus otsustati õpilane kõiki asjaolusid arvestades eksamile lubada.
Lihula gümnaasiumi direktori Siret Kesküla sõnutsi toimus eile koosolek, mille käigus otsustati õpilane kõiki asjaolusid arvestades eksamile lubada. Foto: Christin Mäemets

Lihula gümnaasiumi abiturient sai nädala algul põrutava teate: teda ei lubata reedel (täna, toim) toimuvale eesti keele riigieksamile. Seda oma koroonapositiivse ema tõttu.

12. klassi lõpetava tüdruku ema töötab Lihula Südamekodus, kus paari nädala eest algas koroonapuhang. Oma nime leheveergudel mitte avaldada sooviv naine on üks nendest, kes hooldas koroonahaigeid. 22. mail, pärast üheksa päeva kestnud vahetust, läks ta koju. Adudes, et risk ise viirust kanda on suur, korraldati kodus kõik nii, et pereliikmetega kokku ei puutuks. Naine elab eraldi saunamajas.

Seni olid kõnealuse töötaja testitulemused olnud negatiivsed. Viimane proov, mis antud kojumineku päeval, näitas aga, et ta on nakatunud.

Tulemuse teadasaamise ajaks oli peretütar jõudnud kasutada sama autot, millega ema koju sõitis. Tüdruk rääkis sellest oma kooli direktorile. Koolijuht pidas nõu, kuidas tekkinud olukorras edasi tegutseda, Pärnu linnavalitsuse üldhariduse peaspetsialisti Virve Laubega. Laube omakorda konsulteeris Eesti hariduse kompetentsikeskusega Innove. Viimasena mainitud asutusest saadi suunised, et õpilast ei või 29. mail eksamile lubada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles