Lääneranna turismimeene selgub rahvahääletusel

Pärnu Postimees
Copy
Turismimeene konkursile laekus kohaliku mesiniku linnumagus.
Turismimeene konkursile laekus kohaliku mesiniku linnumagus. Foto: Kristina Kukk

Lääneranna valla meenekonkurss “Kotkas kotti!” hakkab jõudma lõpusirgele, võistluse kahes kategoorias on žüriile hinnata esitatud tosin tööd.

Lääneranna vallavalitsus korraldas konkursi, leidmaks huvitavaid ja omapäraseid meeneid, mida külalistele kinkida või turistid piirkonnas reisides kaasa saaks osta.

Valla avalike suhete spetsialisti Kristina Kuke sõnutsi oodati võistlusele esemeid, mille valmistamisel on kasutatud kodukandile omaseid motiive või sümboolikat. “Materjali- ja tehnikavalik oli vaba, kasutada võis nii puitu, plastmassi, keraamikat, tekstiili, lõnga kui muud,” selgitas Kukk ja lisas, et meeneks sobis piirkonnale omane või vallas valminud toiduainegi.

Pool töödest laekus turismi- ja teist niisama palju esindusmeene kategoorias.

Turismimeene valimiseks algab peagi rahvahääletus, sobivat esinduskinki sedapuhku konkursile esitatud suveniiridest ei valitud. 

Esindusmeene kategoorias esitati viis põnevat eset ja üks toiduaine: keraamiline tass, veinipudeli sulgur, villane torusall, võtmenagi, tiibadega seljakott ja kohaliku tootja mesi.

Esinduskingina pakuti välja villased torusallid.
Esinduskingina pakuti välja villased torusallid. Foto: Kristina Kukk

Kuigi kõik tööd vastasid konkursi tingimustele ja olid omamoodi põnevad, ei valinud komisjon nende seast võitjat. “Ideed olid väga head, kuid ükski toode ei olnud selline, mille puhul oleks tekkinud vau-efekt. Näiteks võtmenagi on iseenesest tore, kuid selle teostus vajaks meie arvates arendamist,” põhjendas komisjoni esimees Mikk Pikkmets.

Lääneranna valla visuaalse identiteedi arendaja ja ühtlasi meenekonkursi komisjoni liige Ain Saare tõstis esile torusalli, kuid materjal, millest see tehtud, olevat kapriisne.

“Osa inimesi ei kannata villaseid tooteid, sest see ärritab nende nahka. Samuti nõuavad sellest materjalist toodetud esemed käsitsipesu, mis paljudele pole mugav lahendus,” nentis Saare.

Turismimeene kategooriaski esitati neli eset: puitsõlg, pross, võtmehoidja, magnet ja punutud korvide komplekt, peale nende kohaliku tootja mesi.

Töid näeb 6. juulist Lihula mõisas. Kõik turismimeened lähevad rahvahääletusele, mis korraldatakse keskkonnas VOLIS ja Lääneranna vallavalitsuse teeninduskeskustes. Hääletamine lõpeb juulil ja võitja kuulutatakse välja 8. augustil Lihula mõisamäel laadal.

Võidutöö autorilt tellib vald meeneid 500 euro väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles