Tudengid koputavad Pärnu kesklinna kandis ustele

, suvereporter
Copy
MTÜ Aitan Eestit tudengid käivad praegu ukselt uksele Pärnus, Tartus, Saaremaal ja Ida-Virumaal.
MTÜ Aitan Eestit tudengid käivad praegu ukselt uksele Pärnus, Tartus, Saaremaal ja Ida-Virumaal. Foto: MTÜ Aitan Eestit

Tavapäraselt suviti USAs raamatuid müüvad tudengid otsivad sel aastal hoopis Eesti heategevuse püsitoetajaid. Selleks algatasid sihtasutuse Southwestern Advantage töötajad mittetulundusühingu Aitan Eestit.

Kui seni otsisid tudengid püsiannetajaid telefoni teel, on suvel hakatud käima ukselt uksele ja tegutsetakse ka kaubanduskeskustes, nagu ütleb MTÜ Aitan Eestit projektijuht ja Southwestern Advantage’i liige Priit Märtin.

Ukselt uksele käiva Chris Koppeli sõnul koputab ta koos väikse seltskonnaga praegu Pärnus kesklinna kandis ustele, ent käib linnast väljaski. “Reaktsioone on erinevaid, aga üldiselt ollakse toredad ja sõbralikud,” ütles Koppel. “Meid võetakse soojalt vastu, eriti kuna oleme tudengid ja tegeleme heategevusega.”

Kõik annetuste kogujad kannavad vastava logoga riietust ja nimesilti. Ühekordseid annetusi ega sularaha ei soovita, annetamine käib vaid panga kaudu või paberil sõlmitud lepinguga.

Koppeli jutu järgi on pärnakad sarnaselt ülejäänud Eestiga üsna annetusaltid: kellele projekti mõte meeldib, see paneb õla alla.

Aitan Eestit kogub raha üheksale organisatsioonile: laste ja noorte kriisiprogrammile, Eesti sünnitusmajade toetusfondile, naiste tugi- ja teabekeskusele, MTÜdele Doktor Kloun, Naerata Ometi ja Do Good ning SA-le Naeratuse Eest, Eesti lasterikaste perede liidule ja Junior Achievement Eestile.

Sügisest jätkub aktsioon telefoni teel ja siis laiendatakse abisaavate organisatsioonide ringi.

“Aitan Eestit MTÜ on võtnud sihiks muuta heategevus püsiannetuste teel populaarsemaks, tõhusamaks ja mõjusamakas,” märkis Märtin. “Loodetavasti saavad just meie tudengid selle eesmärgi täitmisele kõvasti kaasa aidata.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles