Parimaks metsamajandajaks kandideerib rekordarv metsaomanikke

Pärnu Postimees
Copy
Metsamajandajate konkursi komisjon leidis, et metsaomanikud panustavad nii metsade uuendamisse ja segametsade kujundamisse, maaparandustöödesse kui ka metsa kõrvalkasutuse võimaluste arendamisse.
Metsamajandajate konkursi komisjon leidis, et metsaomanikud panustavad nii metsade uuendamisse ja segametsade kujundamisse, maaparandustöödesse kui ka metsa kõrvalkasutuse võimaluste arendamisse. Foto: Eesti Erametsaliit

Järjekorras 27. metsamajandajate konkursil on tänavu rekordiline osavõtt: parima metsamajandaja tiitlile kandideerib 15 metsaomanikku kõikjalt Eestist. Pärnumaalt pürib selleks osaühingu Jürmets omanik Mihkel Jürisson.

Hindamiskomisjoni liige Aira Toss Hiiumaa metsaseltsist rõõmustas suure kandidaatide hulga üle. “Metsandus on meedias juba aastaid kuum teema. Tore näha, et sellel on ka hea mõju: järjest rohkem tublisid metsaomanikke on valmis oma lugu, kogemusi ja rõõme ühiskonnaga jagama,” rääkis ta.

Kõiki kandidaate iseloomustas Toss sõnaga “töökus”. “Seekord oli osalejate seas palju metsaomanikke, kes alustasid üsna taasiseseisvumise alguses ja nende metsades nägime juba aastakümnetepikkuse töö tulemust. Nägime põlvkondade vahetumistki, seda, kuidas noored võtavad metsad vanematelt üle ja hakkavad ise tegutsema, ja ka alles mõne aasta eest metsaomaniku tee valinuid,” lausus ta.

Komisjoni kuuluv mullune parim metsamajandaja Ardi Allikmets leidis pärast kõigi kandidaatidega tutvumist, et Eesti eramets on heades kätes. “Metsaomanikud on ühtaegu eriilmelised ja väga sarnased. Sarnased selle poolest, et kõik istutavad ja hooldavad uut metsapõlve, hoolitsevad metsa eest. Erinevad inimestena: koolipoistest ärksate pensionärideni, metsandusharidusega ja ilma. Samuti erinevad metsa kasutajatena: näiteks pensionisambana, kasemahla kogumiseks, perega koos tegutsemiseks või hoopis puisniitude taastamiseks,” arutles Allikmets, kes nimetas võimalust konkursil osalevaid metsaomanikke külastada parimaks auhinnaks, mis võistluse esikohaga kaasas käib.

Eesti erametsaliidu ja erametsakeskuse korraldataval konkursil soovitakse tunnustada erametsaomanikke, kes oma metsast hoolivad ja seda kestlikult majandavad.

Tulemused kuulutatakse välja laupäeval Tallinnas Männi pargis kogu pere metsapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles