Pärnumaa mahetootja maius pälvis toidumaailma Oscari

Pärnu Postimees
Copy
Piesta õuna-stroop on nii maius kui maitseaine.
Piesta õuna-stroop on nii maius kui maitseaine. Foto: Kristi Kuusmik-Orav

Põhja-Pärnumaa vallas tegutsevas Piesta Kuusikaru talus valmiv õuna-stroop pälvis üle maailma tuntud toidu- ja joogikonkursil Great Taste kõrgeima autasu, mida peetakse toidumaailma Oscariks.

Magushapu maitsega Piesta õuna-stroop, mida valmistajad nimetavad korraga nii maiuseks kui maitseaineks ja mida võib tarvitada juustumoosina või hoopis laiemalt toiduvalmistamisel, valiti

Great Taste’i konkursil 12 777 toote seast nende 205 hulka, mis pärjati konkursi kõrgeima ehk kolme tärni tunnustusega.

Piesta Kuusikaru talu perenaise Külli Elleri sõnade kohaselt tuli auhind suure üllatusena. “Esitasime Piesta õuna-stroop’i konkursile eesmärgiga saada tagasisidet ja professionaalide hinnang oma tootele. Väga südantsoojendav oli kuulda oma klientide reaktsioone: nad pigem kiidavad sealse žürii taset, et nood hea asja ära tundsid,” lausus Eller.

Õuna-stroop

Piesta õuna-stroop on nii maius kui maitseaine. Toote idee on pärit Hollandist, millest ka nimetus stroop, mis eesti keeles tähendab siirupit. Õuna-stroop koosneb kahest koostisainest – põhiosas õunamahlast, millele karamellise nüansi andmiseks lisatakse pisut rafineerimata suhkrut.

Great Taste’i konkursi žüriisse kuuluvad traditsiooniliselt toidukriitikud, peakokad ja restoranipidajad. Nende hulgas olid sel aastal näiteks kokaraamatute autor Melissa Hemsley, tunnustatud Hispaania kokk José Pizarro ja taimetoidu eestkõneleja Anna Jones.

Eestlasele harjumuspäratult kirjeldas rahvusvaheline žürii õuna-stroop’i väga värvikirevalt: muljet avaldav mitmekülgsus, elegantne magusus, täiuslikult tasakaalustatud, sametine tekstuur, siidine maitse, väga särtsakas.

Eesti ettevõtetest on Great Taste’i konkursil varem edu saavutanud Nordic Honey, mille üks tooteid võitis eelmisel aastal kahe tärni ja kaks toodet ühe tärni auhinna. Sel aastal olid peale Piesta Kuusikaru talu edukas Chocolala, mis võitis kuus ühe ja kahe tärni auhinda, ja Punch Drinks, mille toode pälvis ühe tärni autasu.

Eelmisel suvel pärjati Piesta õuna-stroop Eesti talutoodete konkursil parima lisandi tiitliga.

Piesta Kuusikaru talu õuna-stroop valiti Great Taste’i konkursil 12 777 toote seast nende 205 hulka, mida tunnustati kolme tärniga.
Piesta Kuusikaru talu õuna-stroop valiti Great Taste’i konkursil 12 777 toote seast nende 205 hulka, mida tunnustati kolme tärniga. Foto: Piesta Kuusikaru talu Facebooki lehekülg
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles