Ehmatav pauk lõpetas turismihuviliste koosolemise

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Teenusedisaini konverentsi Playday korraldati Pärnus juba kolmandat aastat järjest.
Teenusedisaini konverentsi Playday korraldati Pärnus juba kolmandat aastat järjest. Foto: Urmas Luik

Eilse tööpäeva veetsid 70 turismihuvilist Pärnus Strandi hotelli saalis ja sadakond inimest jälgis toimunut otseülekande vahendusel oma arvutist. Muidu mõtlikus meeleolus ja tasases rütmis kulgenud koosviibimine lõppes aga ootamatult.

Siinkirjutaja võpatas ehmatusest niivõrd, et lõi tooli vastu ära käe ja üle huulte lipsas kiljatus. Kaheksa tundi kestnud, teenusedisaini konverentsi Playday lõpetas produtsent ja ürituste korraldaja Lehari Kaustel. Ta kõneles aeglaselt sõnu seades koroonakriisi algusajast, palus sulgeda silmad ja mõelda end tagasi 12. märtsi, mil valitsus kehtestas eriolukorra. Kuidas uudisele reageerisite? Kelle hulka tollal kuulusite? Kas nende sekka, kes pidas asja halvaks naljaks, või ohvriks, kes ootas riigilt abikätt? Või hoopis lahenduste pakkujate kampa? Enesekaemus lõppes hetkel, mil hüpnotiseerivalt mõjunud Kaustel võttis kätte umbes meetripikkuse musta toru, suunas selle lae poole ja... kostis kõmakas.

Taevast langes seejärel kuldseid paberitükke nagu “Eesti laulu” või “Ameerika otsib superstaari” võitja väljakuulutamisel – kullavihma. Esineja kahmas üles ühe kuldse lipiku ja tormas lavalt maha. Jättes kuulajatele juhise võtta kaasa oma kullatükike. Keegi saalisolnuist ei rutanud põrandal helklevaid paberitükke korjama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles