Näärikuul kogutakse eterniiti, ohtlikke ja elektroonikajäätmeid

Pärnu Postimees
Copy
Jaanuari teises pooles saab vabaneda seisma jäänud elektroonikaseadmetest.
Jaanuari teises pooles saab vabaneda seisma jäänud elektroonikaseadmetest. Foto: Lilli Tölp

Jaanuaris toimuvad Pärnu linnas ja osavaldades eterniidi, ohtlike jäätmete ning elektri- ja elektroonikaseadmete kogumisringid.

Eterniidi üleandmiseks tuleb end registreerida, ohtlikke jäätmeid ja vanu kodumasinaid võetakse vastu kindlates punktides, kuhu seda liiki jäätmed tuleb ise kohale viia.

Ohtlike jäätmete ja vanade kodumasinate üleandmiseks ei pea end varem kirja panema, tuleb vaid õigel ajal kohal olla ja jäätmed vedajale üle anda. Kogumispunkti ei tohi jäätmeid ladustada ega maha jätta.

Registreerudes tuleb edastada oma kontaktandmed ja eterniidijäätmete kogus. Majapidamise kohta võetakse vastu kaks tonni eterniiti. Koguse arvutamisel tuleb arvestada, et üks ruutmeeter eterniiti kaalub ligemale 16 kilogrammi. Purustatud kujul eterniiti vastu ei võeta.

Eterniidiveo info saata:

  • Keskuslinn ja Paikuse osavald 11. jaanuariks Marve Virunurmele telefonil 444 8307 või meilil marve.virunurm@parnu.ee
  • Audru ja Tõstamaa osavald 25. jaanuariks Elen Kuningasele telefonil 444 8177 või meilil elen.kuningas@parnu.ee
Andmed: Pärnu linnavalitsus

Ohtlike jäätmete ja vanade kodumasinate vastuvõtt

Vanadest kodumasinatest ehk elektri- ja elektroonikajäätmetest võib kogumispunkti tuua näiteks telereid, külmkappe, pesumasinaid, boilereid, telefone, päevavalgustuslampe, monitore. Samuti võetakse vastu patareide või elektriga töötavad kodumasinad ja mänguasjad. Gaasipliit nende hulka ei kuulu.

Ära saab anda nii vananenud ravimid, tühjad patareid, kuivanud värvid ja lahustid kui oma elu ära elanud akud, luminestsentslambid, elavhõbedaga kraadiklaasid ja pulber- ning vahtkustutid.
Ära saab anda nii vananenud ravimid, tühjad patareid, kuivanud värvid ja lahustid kui oma elu ära elanud akud, luminestsentslambid, elavhõbedaga kraadiklaasid ja pulber- ning vahtkustutid. Foto: Lilli Tölp

Ohtlikud jäätmed on näiteks vananenud ravimid, patareid ja vanad akud, värvid, kemikaalid, õlifiltrid, luminestsentslambid, elavhõbedaga kraadiklaasid, aerosoolid, pulber- ja vahtkustutid, lahustid, happed, liimid, õlised kaltsud.

Nii eterniidi kui ohtlikud, elektri- ja elektroonikajäätmed veab ära AS Eesti Keskkonnateenused. Teenus on tasuta ja mõeldud eraisikutele.

Kogumisringide ajad Pärnus ja osavaldades

  • Keskuslinnas 16. jaanuaril 8–16.55
  • Paikuse osavallas 17. jaanuaril 9–16
  • Audru osavallas 23. jaanuaril 9–18.35 
  • Tõstamaa osavallas 24. jaanuaril 9–11.45

Kogumispunktid ja -kellaajad leiab Pärnu linna kodulehelt.

Andmed: Pärnu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles