Põhja-Pärnumaa plaanib õpilaste vähesuse tõttu algkooli sulgeda

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
2015 aastal lootis toonane Vahenurme ja Libatse lasteaia-algkooli juht ja õpetaja Tarvi Tasane, et lapsi jagub ja koolid säilivad.
2015 aastal lootis toonane Vahenurme ja Libatse lasteaia-algkooli juht ja õpetaja Tarvi Tasane, et lapsi jagub ja koolid säilivad. Foto: Ants Liigus

Homse Põhja-Pärnumaa vallavolikogu istungi päevakorras on haldusreformi käigus sõlmitud ühinemislepingu muutmine, põhjuseks valla soov lõpetada Vihtra lasteaia ja Vahenurme lasteaia-algkooli tegevus allasutusena. Kui lasteaiarühmadele tähendab see pelgalt nimemuutust, siis Vahenurme algkooliosa läheks kinni.

Haldusreformi käigus liitunud Halinga, Tootsi, Vändra valla ja Vändra alevi volikogu kinnitasid neli aastat tagasi 22. detsembril ühinemislepingu, mille kohaselt säilisid kõik senised omavalitsuste hallatavad asutused, sealhulgas haridusasutused. Asutuste töö ümberkorraldus nende ühendamise teel või kaotamine pole lubatud ühinemislepingut muutmata. Sestap homsel volikogu kaugistungil muudatust arutama hakataksegi: ühinemislepingust soovitakse allasutuste loetelust välja arvata Vihtra lasteaed ja Vahenurme lasteaed-algkool.

Protseduurireeglite kohaselt tuleb esmalt ühinemislepingu muudatusettepanek panna avalikkusele tutvumiseks, et anda kogukonnale võimalus poolt- ja vastuargumente esitada.

Mullu oktoobris kinnitas volikogu Põhja-Pärnumaa valla hariduse ja noorsootöö arengukava aastani 2040, millega nähakse ette Vihtra ja Vändra lasteaia liitmist ning Vahenurme lasteaia-algkooli töö ümberkorraldamist või selle tegevuse lõpetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles