Pärnumaa jäägrid on lasknud paarkümmend hunti

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Šaakal Pärnumaa rannikul.
Šaakal Pärnumaa rannikul. Foto: Eugen Kaur

Eesti jahimeeste seltsi teatel on Pärnumaal sel jahihooajal kütitud 21 hunti ja kuus šaakalit, Lõuna-Pärnumaal võib lasta veel viis metsakutsut.

Eestis on kokku kütitud 123 hunti ja valdav osa küttimismahust on täidetud: keskkonnaamet andis tänavu loa lasta 140 isendit.

16 sutt kütiti Lääne-Virumaal ja Raplamaal, 13 Järvamaal, 11 Harju- ja Võrumaal, seitse Põlva- ja Viljandimaal, viis Läänemaal ja Ida-Virumaal, neli Jõgeva- ja Tartumaal ja kaks Valgamaal.

Pärnumaaga seotud ohjamisaladest on küttimismaht täidetud Pärnu-Rapla ja Lääne-Pärnumaal. Lõuna-Pärnumaa jäägritel on kaheksast hundist tabamata kolm, kuna piirkonda sadas hundijahti hõlbustav lumi maha hiljem kui mujal. Pärnu-Viljandi jahipiirkonnas võsavillemeid ei jahita, et Soomaa metsamassiivides säiliks tugev ja terve kari.

Et Harjumaal lasti üks isend eriloaga, tohib Eestis küttida veel 18 hallivatimeest.

Šaakalikaamera jäädvustas hallivatimehe.
Šaakalikaamera jäädvustas hallivatimehe. Foto: Kuvatõmmis videost

27. jaanuari seisuga on riigis lastud 15 šaakalit, kõik Lääne-Eestis: üheksa Lääne- ja kuus Pärnumaal. Šaakali arvukus suurenes aastatel 2012–2018, tunamullu see langes. Kui 2017.–2018. jahiaastal kütiti 76 isendit, siis jahihooajal 2018/2019 langes tabatute arv 26ni ja 2019/2020 lasti vaid seitse šaakalit. Osaliselt oli põhjus viimaste aastate kehvades lumeoludes, mis mõjutasid ka hundijahti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles