Lastepargis saeti maha ohtlikult lõhenenud hobukastan (2)

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Lastepargis saeti maha kastan.
Lastepargis saeti maha kastan. Foto: Kristo Niglas

Töönädala viimastel päevadel saeti Pärnu linnavalitsuse tellimusel Lastepargis maha hobukastan, mis oli lõhenenud ja ohustas nii lähedal asuvat kioskit kui möödakäijaid.

Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialisti Anu Villmanni teatel pidasid linna spetsialistid enne nõu arboristidega, kes hindasid hobukastani ohtlikuks.

Lastepargis saeti maha kastan.
Lastepargis saeti maha kastan. Foto: Meelis Kalme

“Kuna puutüvel jookseb spiraalselt pikilõhe ja sellist vigastust puu enam parandada ei suuda, siis võib see järgmise suurema tuulega pooleks vajuda,” vahendas Villmann arboristide hinnangut. “Puu asub tihedalt kasutatava kergliiklustee läheduses ja on kaldu kõrval oleva kioski poole. Enamik puu võra koormusest langeb just paviljonipoolsesse ossa ja rebenemissuund on täpselt samale poole. Rebenemise korral vajuks kogu hobukastani võra otse paviljonile ja püsti jääks kolme meetri kõrgune terava otsaga tüügas.”

Lastepargis saeti maha kastan.
Lastepargis saeti maha kastan. Foto: Meelis Kalme

Sellest soovitusest lähtudes võetigi kahar hobukastan maha.

Samuti sedastasid spetsialistid, et praegused külmad ilmad on loonud soodsad tingimused puude probleemide ilmnemiseks. “Kui puudel tekivad külma tõttu ulatuslikud ja puud läbivad sügavad piki-, spiraallõhed, mida nad ei suuda enam kinni kasvatada, tuleb puu ohutuse tagamiseks raiuda,” seisab linnavalitsuse teates.

Lastepargis saeti maha kastan.
Lastepargis saeti maha kastan. Foto: Meelis Kalme

Samuti soovitatakse linnakodanikelt jälgida, et kui näiteks nende oma kinnistul kasvavatel puudel tekib värskeid muutusi, nagu näiteks rebendid, lõhed ja praod, tasuks nõu pidada arboristiga. Kui silmatakse kahjustusi linnapuudel, saab sellest teada anda linnavalitsuse telefonil 15505.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles