Osavallad tunnustavad tegusaid vapimärgiga

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linna osavallad tunnustavad tänavu vapimärgiga viit inimest.
Pärnu linna osavallad tunnustavad tänavu vapimärgiga viit inimest. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna osavallakogud otsustasid tänavused valdade vapimärkide saajad: Tõstamaa osavallas pälvivad vapimärgi maapoe pidaja Ülle Palits ja ehitusettevõtja Janek Jaansoo, Audrus õpetaja Kai Oraste ning poliitik ja kohaliku elu edendaja Siim Suursild ja Paikusel kunstiõpetaja Ene Tapfer.

Pootsi poe omanik ja müüja Ülle Palits.
Pootsi poe omanik ja müüja Ülle Palits. Foto: Urmas Luik

Pootsi kaupluse kui Pärnumaa ühe vanema maapoe pidaja Ülle Palits saab osavalla kõrgeima tunnustuse külapoe traditsioonide jätkamise, kaupluse kui kogukonnakeskuse töös hoidmise, Manija saare elanike kaubanduslikule teenindamisele kaasaaitamise ja piirkonna elanike huvidest lähtuva sõbraliku teenindamise eest.

Ehitusettevõtja Janek Jaansoo.
Ehitusettevõtja Janek Jaansoo. Foto: Urmas Luik

Janek Jaansoo pälvib vapimärgi piirkonna elu ja kohaliku ettevõtluse edendamise eest ehitusettevõtjana, aktiivse kaasalöömise eest kohalikus spordi- ja kultuurielus nii osaleja kui korraldajana. Aastatel 2009–2017 oli Jaansoo Tõstamaa vallavolikogu esimees.

Tõstamaa osavalla vapimärgid antakse üle laupäeval, 20. veebruaril Tõstamaa rahvamaja juures Eesti Vabariigi 103. aastapäeva üritusel.

Audru kooli õpetaja Kai Oraste.
Audru kooli õpetaja Kai Oraste. Foto: Erakogu

Kai Oraste on andnud väärika panuse Audru osavalla elu edendamisse õpetaja, kaitseliitlase, õpilasmaleva juhi ja väärika kodanikuna. Ta on tegev Audru osavalla- ja Pärnu linnavolikogus.

Poliitik ja kohaliku elu edendaja Siim Suursild.
Poliitik ja kohaliku elu edendaja Siim Suursild. Foto: Urmas Luik

Siim Suursilla kui pikaajalise Audru valla juhi panus kodukandi arengusse on olnud märkimisväärne: just tema eestvõttel sündisid omal ajal Audru valla eri piirkondades multifunktsionaalsed keskused, kuhu toodi kokku eri teenused, Audru vallamajast sai teenuskeskus, Aruväljale ehitati uus hoone lasteaia, rahvamaja ja raamatukogu tarbeks, lõppes Audru kooli ümberehitamine, Audru parki rajati uus laululava, lõpetati paljude valla allasutuste hoonete rekonstrueerimine ja teoks said paljud muudki piirkonnale tähtsad ettevõtmised.

Haldusreformi järel oli Suursild Pärnu abilinnapea, praegu kuulub ta Pärnu linnavolikokku.

Audru osavalla vapimärgid antakse üle teisipäeval, 23. veebruaril kell 12 Audru osavallakeskuse ees vabariigi aastapäeva üritusel.

Kunstiõpetaja Ene Tapfer.
Kunstiõpetaja Ene Tapfer. Foto: Erakogu

Koduvalla vapimärgi pälvib kunstihariduse andmise eest Paikuse huvikooli kauane kunstiõpetaja Ene Tapfer. Tunnustust väärib samuti tema tegevus keraamikuna ja töö erivajadustega inimestega Pärnu Maarjakodus ja haigla psühhiaatriakliiniku päevakeskuses.

Paikuse osavalla vapimärk antakse üle kolmapäeval, 24. veebruaril kell 9 Paikuse kooli ees Eesti riigi sünnipäevale pühendatud lipuhommikul.

Vapimärk on osavaldade kõrgeim autasu, mis antakse isikule, kes on märkimisväärselt aidanud kaasa osavalla arengule või elanike heaolule, saavutanud tähelepanuväärseid tulemusi või üldise tunnustuse kultuuri, hariduse, majanduse, eestluse või muu olulise edendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles